2022-12-20 114 浏览
喜出望外既主打┌鱼┐事者放半日假,同老公行完街,唔打唔撞见到呢间以鱼做主打既餐厅,点知有意外惊喜,餐厅虽然唔算大,以湖水绿为主,好有海洋feel,店员好细心介绍menu,主打以鱼做食材,仲有鱼面同鱼品特色小食!店员讲佢地采用九棍鱼,门鳝同埋大眼鸡为主,用料都几讲究!我地两个人叫咗︰鱼汤翡翠苗 $13:翡翠苗非常细嫩同爽口,汤底应该都系色汤黎,好鲜味,我饮哂成碗,哈,卜卜脆咸猪手 $58(半份):猪手去骨切件,非常细心,而且啖啖肉好淋,其中有几件带点肥,配上绝配的芥末酱,绝对系最佳配搭,香脆鸡翼+炸鱼无薯条+蕃茄鱼粒莎莎 $43 :炸鱼无薯条其实姐系用咗鱼肉制成既薯条黎,外型同薯条一样的,但系入口既全部都系鱼肉黎,口感我觉得好食过薯条,仲有弹牙同烟韧感觉添,而且唔会似薯条咁热气,鸡翼炸得够香口,而且味道有淡淡蒜香味,蕃茄鱼粒莎莎里面有少少洋葱,好特别,手工鱼皮 $23:炸到脆卜卜,非常香脆可口,而且鱼皮的薄薄,唔会过厚,配埋黑松露酱更加惹味!炸鱼狗肠(和风紫菜) $28:同样都系用鱼肉产品既食材,外型同平时食既热狗一样,但入口口感完全唔同,十分烟韧,面上仲有和风紫菜沙律酱同木鱼丝,只能说
喜出望外既主打┌鱼┐事者

炸鱼狗肠(和风紫菜) $28:同样都系用鱼肉产品既食材,外型同平时食既热狗一样,但入口口感完全唔同,十分烟韧,面上仲有和风紫菜沙律酱同木鱼丝,只能说好正,

黑蒜油木鱼汤沾鱼面 $73:呢个角面系期间限定食物,鱼面入口超级弹牙,唔似食梗面既感觉,面做到挂汤效果,十分有口感,而黑蒜味够哂香浓,伴碟有仲有鱼腐、鱼片同秋葵,呢个真系赞不绝口,

柠檬杞子蜂蜜生姜茶 $28:呢个生姜茶真系要个like,绝对唔系普通求其生姜蜜沟比你饮就算,个茶好够辣,但辣得黎唔会盖左蜂蜜甜味,辣度同蜂蜜甜味做到恰到好处,咁冻既天气饮完好暖身!
呢个价钱,绝对高质,下次可以再食!
鱼汤翡翠苗
炸鱼狗肠(和风紫菜)
黑蒜油木鱼汤沾鱼面
手工鱼皮
香脆鸡翼+炸鱼无薯条+蕃茄鱼粒莎莎
卜卜脆咸猪手(半份)
柠檬杞子蜂蜜生姜茶
2022-12-19
鱼汤翡翠苗
炸鱼狗肠(和风紫菜)
黑蒜油木鱼汤沾鱼面
手工鱼皮
香脆鸡翼+炸鱼无薯条+蕃茄鱼粒莎莎
卜卜脆咸猪手(半份)
柠檬杞子蜂蜜生姜茶