2021-01-29
今日上午同男友一早起床就去左中环Baked 食个Brunch。冇想过呢间咁细嘅cafe,竟然咁多人排队等位,而且座位仲坐到隔离嘅店里面。我哋都几lucky, 隔离店果度好彩咁啱有人埋单,我地就可以即刻入座。我同男友便随意点左几款早午餐,有玉桂卷面包,餐厅自家制多谷燕麦片香桃配希腊乳酪,Gravy Train - 烤鸡肝微辣Peri Peri 酱配蒜味牛油sourdough同埋两杯咖啡两杯果汁。根据我们平常时光顾术咖啡店,以呢种小店质素食物份量应该一般正常。冇谂过呢度嘅份量系超大份!大家可以睇吓呢个玉桂卷面包真系好大个,真系有手掌咁高咁大!味道好味,外脆内软。食完已经食唔落其他嘢!讲下呢个自家制多谷燕麦片香桃配希腊乳酪,份量正常,不过就太甜啦!就算配埋无糖希腊乳酪一齐食,我男朋友话好似放多好多羮糖入口😅早餐我就唔钟意食甜野,所以就叫左Gravy Train - 呢个Gravy Train 都几特别。原来系二人份量share plated,以烤鸡肝配微辣peri peri 酱的确惹味,仲有四块搽左蒜味牛油sourdough 多士,但果四块多士烤得太硬,咬到个嘴好痛😆 正体食物质量唔错!但价
正体食物质量唔错!但价钱偏贵。下次再来就会叫少啲!