餐厅: 小越廚
资讯:

2017-04-03 574 浏览
今晚约咗以前D旧同事食饭,大家都话食咩都无所谓,于是就边吹水边睇下四围有咩食啦。行到一条街,见到出面排哂队,过去睇下咩环境,原来就系E间越式餐厅,我地3个相信咁多人排队,D野食一定有保证,于是就攞飞等位。大概等咗30分钟,就入得去了,以星期日晚上时间黎讲都算快。入到去,地方唔算好大,但卫生环境就绝对OK!睇睇张Menu,价钱上绝对比一般连锁越式餐厅平,用同样价钱可以叫多几样野食。由于见到人手上唔够 (见到佢地都劲忙冇停过),所以都要等咗阵先有人帮我地落到单。野食黎到了~~~春卷都好脆下,不过因为啱啱炸起,所以里面好热,差D辣到生痱滋,哈哈鸡翼都唔错,值得一试!虾饼方面,佢里面都几弹牙下,同埋佢切开哂,方面我地夹。(出面D餐厅大大块俾你就算)E碗「蟹膏檬粉」...................个人认为值得试!!!!!!! (但河粉卖哂呀....................Sad!!!!!!!!!)个汤底正,够哂香,好够料下,我饮埋d汤添呀!!!!起初我以为蟹膏系散开哂落汤底度,原来系成大旧,好有口感,可以大啖咬落去。檬粉方面都ok,唔会话煮到太过淋,亦都唔会断哂︴散收收之类。仲有大

大概等咗30分钟,就入得去了,以星期日晚上时间黎讲都算快。

入到去,地方唔算好大,但卫生环境就绝对OK!

野食黎到了~~~

春卷
鸡翼都唔错,值得一试!
鱼露鸡翼
虾饼

个汤底正,够哂香,好够料下,我饮埋d汤添呀!!!!

仲有大大个蕃茄,男士们一定要食呀....................你懂的
蟹膏檬粉
沙冰方面我地叫咗牛油果同芒果,又系真材实料,无添加。

绝对唔似得一般餐厅果d药水、色素同d冰搅埋一杯野就算数。

建议大家可以试试~~
牛油果沙冰 + 芒果沙冰
米纸虾卷又系好好味,再加埋佢提供既酱,撞落去几特别。

个皮唔算太厚或太簿,里面又有两只虾,食得出唔系果d雪藏虾,料够,唔会散哂。
米纸虾卷
总括黎讲,好味过好多越式餐厅,价钱上亦都好平!!!!!

希望佢地迟d会加多d唔同越南美食啦~~
椰汁糕
2017-04-02