2017-10-16
好耐无出过旺角食晚饭,约埋朋友一齐,想揾一间静静地坐得舒服又唔赶住走,食物煮得有heart嘅餐厅唔多,但居然都比我误打误撞在开饭网找到。地点容易找,就在潮流特区对面,家乐商场隔离一栋大厦楼上。我们有大有小朋友,上到去虽然环境格局有点陈旧,但总算整洁企理。小店经营,只有一位纹身哥哥招呼我们,见我们第一次光顾,有礼又耐心讲解menu。我喜欢他们的菜单设计,每款按人头安排份量上菜,每人至少有一两件,唔使你推我让。我们点了凯撒沙律,够酱汁又新鲜。薯条份量多,又够脆,碟底伴的烧汁好特别。小丸子都有得叫,真系特别,每人有2粒,味道绝对唔差,有晒木鱼碎,如果多点蛋黄酱更好。焗红肠肠仔同蜜糖鸡奕味道可口,啱晒小朋友口味。夏威夷薄饼,饼底用了酥皮,口感更脆更香口,用料都丰富,份量大,我们食到停唔到口。最后还有白汁吞拿鱼意粉,最喜欢白汁够rich又creamy, 上枱还有很多汁,唔会干晒,味道很好,我们分了6份刚刚好,但太好味,想添都无了!😂套餐还有饮品及甜品,我们加了$10叫特饮,款式多,我点了荔枝梳打雪糕,yummy,甜品有木槺布甸同tiramisu任拣一款。我同朋友都好满意今餐味道同水准,还说下次一
我同朋友都好满意今餐味道同水准,还说下次一定会再光临帮衬,希望他们继续努力,我们一定会支持小店,因为他们的菜式吃得出是有心制作的。