2018-06-24 67 浏览
无意中揾到呢间餐厅,平日晚饭时间人流不多,我用餐时只有四台客,所以都坐得好舒服。食物质素令我喜出望外!每一道都系即叫即煮,所以要有心理准备系慢食,但慢工出细货,我觉得绝对值得等!如果好肚饿都唔洗惊,佢先嚟会有餐前饱,图中三款都好好食,又暖又有少少喊味,最钟意黑色𠮶款,比较特别同脆口。依家唔多餐厅有蟹饼食了,一见到呢到有,二话不说叫左,外面煎脆左,入面系一丝丝蟹肉,当餐前小食!另外都系蟹,软壳蟹沙律如图,成只蟹挞喺沙律上面,好足料,只蟹又唔会炸到油淋淋,沙律酸度配合蟹一齐食刚刚好。海胆意大利面就普普通通,餐厅职员有温馨提示要趁热食,否则个汁同海胆变得结身同好漏,热食时都好食嘅,但主观觉得唔够餐前菜好食。见到蛋糕柜好吸引,吃货忍唔住又好想试,于是叫左Earl Grey 味同Apple Crumble Cheese Cake, 唔甜但有浓浓Earl Grey 味,另一件都好特别Apple Crumble 味但口感变左cheese cake, 仲要劲大件,超满足嘅一餐!

!

超满足嘅一餐!