2020-11-23 612 浏览
DiningCity 又有好介绍,MIC Kitchen 👍🏻六道菜,每位$600,Wine pairing (Optional) +$450之前听过开喺观塘区,而家搬到中环,方便好多,而真心觉得呢种质素呢个价钱,非常合理🤫餐厅座位全部围绕开放式厨房设计,坐喺度就可以欣赏大厨👨‍🍳嘅厨艺,好好嘅体验😍餐前小食:芝士多士,外脆内软嘅感觉,加入洋葱,食完即刻觉得好肚饿,好期待😄前菜:Langoustine - Beetroot Kimchi, Fennel, Soy, Orange色彩缤纷,虾肉刺身做底,上面配合清新嘅蔬菜🥬加上特别嘅西柚汁,非常清新开胃😋Brussel Sprouts Hazelnut, Green Apple, Pancetta 睇见都开心又食得嘅花园仔😍,炸过嘅菜仔,配合青苹果片,底系榛子🌰,好特别嘅一道菜😋Squid Risotto, Green Pea日本鱿鱼🦑真系好好食,至于个饭,个人略嫌青豆多左D😅Pigeon Soubise, Ginseng, Garlic 好有心嘅一道菜,乳鸽腿,要煑14个钟😅MilkSpiced, Cassis, Applewood,

餐前小食:

前菜:

Brussel Sprouts

Squid
Risotto, Green Pea
日本鱿鱼🦑真系好好食,至于个饭,个人略嫌青豆多左D😅

Pigeon
Soubise, Ginseng, Garlic
好有心嘅一道菜,乳鸽腿,要煑14个钟😅

Milk
Spiced, Cassis, Applewood, Pear
非常欣赏,奶冻好食,原来烟熏味嘅梨系咁好食😋又香又特别👍🏻👍🏻👍🏻

Pineapple
Sichuan, Caramel, Peppercorn, Vanilla
菠萝加入蜜糖嚟焗,几特别,个人较喜欢上面个奶冻😅

餐后小食

Wine pairing (Optional) +$450