2024-03-05 710 浏览
住咗青衣区一段日子都没有试过The Story 呢间cafe, 见到食客啲食评,大部份都系有弹冇赞,所以估佢地好快挨唔住,但点知见佢地做下一年做下一年,仲可以过渡埋疫情至今仍屹立不倒在青衣城! 咁啱今天中午我路经青衣城,又未食野,即管入去试试!坐定定后,环顾四周,由于楼底很高,空间感尚算宽敞,所以坐得很舒服,没有压迫感!看看午餐餐牌,选择款式算几多,价钱又不算太贵,午餐平均$70~80一位,而且全日又免收加一,单看价钱在青衣城来说,超抵食!坐定定后,我就order了一个All Day Breakfast,价值$78 包一个餐汤和一杯热饮!首先讲讲个汤,本想个汤是送的,故没有太多期望,但当饮了第一口后,竟然有点惊喜,浓道与味道恰到好处,都几好味!跟住就食个All Day Breakfast,卖相不错,有salad菜、三文鱼、炒蛋、德国肠、烟肉、啡菇、炸鱼手指、炸薯饼、茄汁豆和牛角包,而且食物嘅质素、份量、温度和味道都OK!最后,当然就叹埋杯咖啡啦! 虽然呢度啲咖啡不及出面啲专门咖啡精致、讲究,但系佢地用左只铁杯来盛载咖啡,故食完个餐后再饮杯咖啡,仍然有种温暖圆满的感觉,都几聪明!至于员工

至于员工服务态度,我就没遇到太大问题,伙记姐姐有礼貌地帮我落单,而且我仲叫佢俾多两杯热水给我,佢都无唔耐烦,都算好好啦!

总括而言,我觉得这间餐厅没有想象中咁差,而且还有些喜出望外㖭!
苷荀忌廉汤
All Day Breakfast