2022-07-08 648 浏览
姊妹day off 约食晚餐,我好少入大埔,姊妹推荐呢间,食评唔多,但姊妹试过话好食,就嚟啦!果然有惊喜😊估唔到餐厅咁西餐风格,都有刺身食。我最爱嘅海胆,配埋我唔太钟意嘅鱿鱼刺身,味道岀奇地夹。我原本唔太钟意鱿鱼刺身系因为试过唔新鲜嘅食到成口滑潺潺🤮但呢度嘅刺身好新鲜,鱿鱼唔腥唔会滑潺潺,加埋大大旧海胆,味道好鲜甜👍🏻👍🏻👍🏻相比之下,生蚝虽然冇乜特别惊喜,但同样新鲜甜美,size 都算大件肥美,呢个价钱非常抵食。羊架medium 熟度刚刚好,肉质鲜嫩,香口又Juice👍🏻白酒煮青口,姊妹觉得几好食,但我觉得个汁咸得滞。整体来讲其实都唔错,值得再去下次我一定会再叫海胆鱿鱼刺身同埋生蚝,但就唔会再叫白酒青口了☺️

海胆鱿鱼刺身

生蚝

羊架

白酒青口

白酒煮青口,姊妹觉得几好食,但我觉得个汁咸得滞。

海胆鱿鱼刺身
生蚝