預早一星期預訂5/8為老婆慶祝生日餐。預訂也確認了!但5/8(18:30)去到AnyHow竟已結業,舖位已雜物清場中,十分失望!為何結業仍接受預訂,而且也確認了預訂。令我十分失預算!也為老婆慶祝生日安排打亂!這方面令我十分不滿意!
2023-05-22 334 浏览
大埔出咗名多小店今日就決定同朋友試吓呢一間餐廳一嚟到就嗌個蟹肉大啡菇先,上面個芝士整得好濃郁,大啡菇亦都好多集然後再嗌多個鵝肝多士,未上到枱嗰陣已經聞到好香,鵝肝好肥美 多士都整得好脆 好值得嗌之後當然要嗌返個自己最鍾意食嘅薯條,今次嗌咗肉醬芝士,個份量係誇張地多,兩個人食真係食唔晒,不過因為係焗醬既關係,啲薯條會偏淋身 呢個略為要扣少少分最後我哋都嗌咗個芝士定carbonara聖子,呢個係每日限量發售,fusion 菜估唔到個味都幾夾😂😂值得試吓呢間真係良心小店 睇得出職員佢哋好有心機去煮嘢食 唔怪得知OpenRice上佢哋會冇乜負評 值得推介!
大埔出咗名多小店
今日就決定同朋友試吓呢一間餐廳

2023-05-20 154 浏览
朋友見我嚟左兩次, 話睇d相覺得吸引, 即刻又要嚟試下😂真係估唔到咁短時間內嚟左3次 😜呢間店食物嘅水準唔錯, 嚟左3次, 食嘅野樣樣都唔錯, 又真值得嚟完再嚟😋幾鍾意呢度嘅環境, 坐得幾舒服, 好岩人少少嘅聚會, 慢慢食傾下計🍻今晚都盡量叫d之前未試過嘅食物🤭布袋芝士黑醋蕃茄風乾火腿, 好岩飲酒吹水鵝肝多士伴黑醋士多啤梨醬, 叫1份share過下口癮第2次食嘅蒜香牛油雜菌 松露鹽煎北海道半熟帶子芝士焗蟹膏蟹肉大啡菇嚟左3次, 3次都食嘅 辣豬肉忌廉蕃茄闊麵水牛城雞翼芝士肉醬焗薯條迷你炸魷魚桶圈cheers 🍻
朋友見我嚟左兩次, 話睇d相覺得吸引, 即刻又要嚟試下😂
真係估唔到咁短時間內嚟左3次 😜
今晚都盡量叫d之前未試過嘅食物🤭

布袋芝士黑醋蕃茄風乾火腿, 好岩飲酒吹水
布袋芝士黑醋蕃茄風乾火腿

鵝肝多士伴黑醋士多啤梨醬
蒜香牛油雜菌 松露鹽煎北海道半熟帶子
辣豬肉忌廉蕃茄闊麵
2023-04-19 192 浏览
昨晚與老友食飯飲野聚聚🍻老友提議來這間試試睇過d評語覺得都幾吸引咁一於嚟試試食物水準唔錯呢店細細間但係坐得幾舒服, 好岩同知己良朋聚聚吹水🤗🍻德國豬肉腸拼盤, 岩晒送酒👍🏻烤雞凱撒沙律, d雞烤得幾好味呢睇到人推介要食嘅蒜香丹麥多士, 果然是必食推介🤤是日廚師推介之一嘅辣豬肉忌廉蕃茄闊麵, 驚喜之作👍🏻👍🏻黑松露忌廉芝士薯條🍻迷你炸魷魚圈同老友吹水吹到好晏, 過晒關門時間老闆好好人, 俾我地幾續😜🙏🙏小店先可以有嘅人情味真係好好好🤗食物又唔錯, 一定會再嚟幫襯🤗👍🏻
昨晚與老友食飯飲野聚聚🍻
老友提議來這間試試
睇過d評語覺得都幾吸引咁
一於嚟試試

食物水準唔錯呢

店細細間但係坐得幾舒服, 好岩同知己良朋聚聚吹水🤗🍻

德國豬肉腸拼盤, 岩晒送酒👍🏻

烤雞凱撒沙律, d雞烤得幾好味呢

睇到人推介要食嘅蒜香丹麥多士, 果然是必食推介🤤

是日廚師推介之一嘅辣豬肉忌廉蕃茄闊麵, 驚喜之作👍🏻👍🏻

黑松露忌廉芝士薯條🍻

迷你炸魷魚圈

同老友吹水吹到好晏, 過晒關門時間
老闆好好人, 俾我地幾續😜🙏🙏
小店先可以有嘅人情味真係好好好🤗
食物又唔錯, 一定會再嚟幫襯🤗👍🏻
2023-04-18
  • 烤雞凱撒沙律
  • 辣豬肉忌廉蕃茄闊麵
  • 蒜香丹麥多士
以前食過一次已經印象深刻隔咗一年半再黎食 食物質素依然咁出色呢到既服務依然咁好食左三道菜白酒聖子同大啡菇震撼我心羊架鮮嫩亦好夠味 不過對我黎講好似生左dd話說食完個聖子已經想打食評上黎OpenRice 一睇先發覺年半前都有留食評希望呢間咁好食既西餐可以長做長有!!!!
以前食過一次已經印象深刻
隔咗一年半再黎食 食物質素依然咁出色
呢到既服務依然咁好
食左三道菜
白酒聖子同大啡菇震撼我心
羊架鮮嫩亦好夠味 不過對我黎講好似生左dd

話說食完個聖子已經想打食評
上黎OpenRice 一睇先發覺年半前都有留食評

希望呢間咁好食既西餐可以長做長有!!!!
2022-12-02 425 浏览
呢間去小編經常幫襯嘅餐廳🥰今日終於食到想食好耐嘅蟶子!之前都已經講過佢哋嘅蒜蓉多士神級正,呢度採用左比較fusion嘅煮法,用咗忌廉去煮蟶子。另外仲叫咗迷你吉列魚柳配薯條🍟,就不過不失冇乜特別,都算係比較小食拼盤,因為當時都係諗住飲酒為主,所以先叫小食冇叫正餐。最後一個下酒菜係蟹肉蟹膏大啡菇,呢款真係必食推介,聽到個名都夠晒架勢😍👍🏻好足料嘅蟹肉而且好香芝士味,敢寫包單下次都一定會再encore❗️而且每次去到服務員態度都好好知道小編同朋友仔鍾意飲Cocktail,所以份量都好足😋
芝士焗蟹肉蟹膏大啡菇
2022-10-28
芝士焗蟹肉蟹膏大啡菇
2022-10-31 397 浏览
大埔居民之浪漫小店😍今晚提前慶祝Halloween🦹🏻 年紀大,唔想再出去蘭桂坊迫喇🫣一於就留返喺地頭,食下生蠔🦪+開返支香檳,据下牛扒😝談談心~飲左酒記得唔好揸車🚗店舖環境都幾骨子,野食都有80分,算唔錯架啦!(太肚餓,牛扒無影相)
大埔居民之浪漫小店
用餐优惠
試食活動
  • 帶子,生蠔
2022-10-15 193 浏览
因為一次朋友嘅推介所以黎試吓,佢哋就推介🐮同埋蟶子係唔錯嘅,但可惜嘅係當時小編去到蟶子已經賣晒,而且去到嘅時候又唔想食🐮所以就叫咗個拼雜腸同埋豬鞍,另外仲試咗佢哋嘅日本酒🍶,酒味比較淡,如果大家唔係太鍾意啤酒嘅口味鍾意淡淡地可以去試吓,另外佢哋都有好多款Cocktail🥂,服務員嘅態度非常之好好nice,仲同我哋一齊傾偈,因為我哋途中等嘢食都等咗一段時間,但係佢哋免費俾咗個多士🥖俾我哋,因為佢哋嘅所有食物都係即刻燒即刻煮,所以都要啲時間等得比較耐,而個多士超好食🤩,好香口好濃蒜蓉味,如果大家有機會可以試吓嘅話一定要試‼️總括嚟講之後一定會再返嚟食-
鹽燒北海道豬鞍
煎德國豬肉腸拼盤
蒜香丹麥多士
2022-09-17
鹽燒北海道豬鞍
煎德國豬肉腸拼盤
蒜香丹麥多士
2022-07-08 648 浏览
姊妹day off 約食晚餐,我好少入大埔,姊妹推薦呢間,食評唔多,但姊妹試過話好食,就嚟啦!果然有驚喜😊估唔到餐廳咁西餐風格,都有刺身食。我最愛嘅海膽,配埋我唔太鍾意嘅魷魚刺身,味道岀奇地夾。我原本唔太鍾意魷魚刺身係因為試過唔新鮮嘅食到成口滑潺潺🤮但呢度嘅刺身好新鮮,魷魚唔腥唔會滑潺潺,加埋大大舊海膽,味道好鮮甜👍🏻👍🏻👍🏻相比之下,生蠔雖然冇乜特別驚喜,但同樣新鮮甜美,size 都算大件肥美,呢個價錢非常抵食。羊架medium 熟度剛剛好,肉質鮮嫩,香口又Juice👍🏻白酒煮青口,姊妹覺得幾好食,但我覺得個汁咸得滯。整體來講其實都唔錯,值得再去下次我一定會再叫海膽魷魚刺身同埋生蠔,但就唔會再叫白酒青口了☺️

海膽魷魚刺身

生蠔

羊架

白酒青口

白酒煮青口,姊妹覺得幾好食,但我覺得個汁咸得滯。

海膽魷魚刺身
生蠔
2022-01-09 779 浏览
..▪️意大利巴馬火腿多士 $78 • 7/10(芝士、巴馬火腿、黑松露、芝麻葉)上菜嘅時候仲以為送錯咗,唸住有Parma Ham,仲以為係冷盤🤣🤣感覺好新鮮,原來可以用呢個形式呈現~勁多芝士,仲係處於溶化中嘅狀態,每食一啖都有拉芝效果🤩不過食咗半件已經好滯🤣🤰🏻..▪️煎厚切鵝肝多士伴黑醋士多啤梨果醬 $108 • 8/10係鵝肝🤩🤩 加少少士多啤梨果醬喺面,感覺都幾fresh!多士就同平時嘅toast完全唔同,竟然用咗丹麥多士!!男朋友好buy,我就鍾意平時嘅toast配鵝肝多啲~感覺好似match啲😬..▪️松露油浸北海道半熟帆立貝伴卡邦尼意粉 $168 • 9/10帆立貝都幾大粒,真係做到半熟👅麵身有別於一般食開嘅,軟硬到適中。Carbonara嘅汁夠濃郁,好creamy!!食哂成個麵都唔會覺得太漏,或者有太滯嘅感覺👍🏼..▪️蒜香丹麥多士(3pcs) $30 • 8/10好大件,好足料,每片多士都有好多杏仁片,蒜香、牛油味好出,多士嘅texture好鬆軟,好好食👍🏼..▪️芝士焗蟹肉蟹蓋大啡菇 $118 • 4/10芝士好足料,蟹肉嘅份量可以再多啲!!略嫌啡菇冇咩水份~~..▪️牛油蜜糖

▪️意大利巴馬火腿多士 $78 • 7/10
(芝士、巴馬火腿、黑松露、芝麻葉)
上菜嘅時候仲以為送錯咗,
唸住有Parma Ham,仲以為係冷盤🤣🤣
感覺好新鮮,原來可以用呢個形式呈現~
勁多芝士,仲係處於溶化中嘅狀態,
每食一啖都有拉芝效果🤩
不過食咗半件已經好滯🤣🤰🏻

男朋友好buy,我就鍾意平時嘅toast配鵝肝多啲~
感覺好似match啲😬

帆立貝都幾大粒,真係做到半熟👅
麵身有別於一般食開嘅,軟硬到適中。
Carbonara嘅汁夠濃郁,好creamy!!
食哂成個麵都唔會覺得太漏,或者有太滯嘅感覺👍🏼

▪️蒜香丹麥多士(3pcs) $30 • 8/10
好大件,好足料,每片多士都有好多杏仁片,
蒜香、牛油味好出,多士嘅texture好鬆軟,好好食👍🏼

▪️芝士焗蟹肉蟹蓋大啡菇 $118 • 4/10
芝士好足料,蟹肉嘅份量可以再多啲!!
略嫌啡菇冇咩水份~~

▪️牛油蜜糖雞翼(4pcs) $58 • 5/10
冇咩牛油味,超多蜜糖🍯 不過不失~

與友人想食個早飯,係OpenRice見到全部都係😋,好多正評,於是一日前訂枱試吓。我哋兩位中女5點半左右入座,可能時間真係太早,相信我哋係第一枱客。哥哥先招待我哋入座,繼而姐姐幫我哋落單,兩位都好有禮貌,我哋叫咗忌廉蒜香白酒煮青口拼酥香多士、蟹肉大啡菇、澳洲150天穀飼純種黑安格斯肋眼牛扒,再加一人一杯梳打。忌廉蒜香白酒煮青口拼酥香多士,果然如其他食評人所講好好味,個酥香多士外脆內軟,點汁食一百分,如果menu有淨多士+汁,相信我可以淨係食佢😅,青口大小適中,portion亦好大,我覺得三至四個人當餐前小食都好足夠。跟住嚟咗個蟹肉大啡菇,一碟兩件,再加少少沙律伴菜,都係好好食,雖然個蟹肉有加埋芝士一齊焗,但一啲都唔會膩,個姑嘅水份亦好足夠。由於我哋太多嘢講,食得好慢,食到中途哥哥好有禮貌同我哋講,我哋可以慢慢食,到差不多想上牛嘅時候,隨時可以同佢講,咁個牛就唔會凍咗。姐姐亦適時同我哋換走裝滿殼嘅兜同碟。最後上個牛,賣相好靚,除咗個牛,連D配菜(南瓜、西蘭花、唔太肯定嘅薯蓉蔬菜餅)一啲都唔會因為佢係配角就整得唔好味,連我呢個同蔬菜唔friend嘅人,都覺得好好味,我哋將所有配菜都食晒,當

最後上個牛,賣相好靚,除咗個牛,連D配菜(南瓜、西蘭花、唔太肯定嘅薯蓉蔬菜餅)一啲都唔會因為佢係配角就整得唔好味,連我呢個同蔬菜唔friend嘅人,都覺得好好味,我哋將所有配菜都食晒,當然個主角牛扒都相當唔錯,面層有少少脆,肉汁亦好豐富。

後悔冇影相打個咭,其實餐牌上好多菜都想試,可惜我哋得兩個人,唔想眼闊肚窄,叫咗食唔晒浪費,只能夠品嘗三個菜,期待下次可以再嚟試其他嘢。

我哋由下晝五點幾坐到七點幾,都係得我哋呢一台,可能由於位置唔夠顯眼,生意好似麻麻,希望只係偶意同埋越夜越好生意,呢間小店值得更多人認識(不過到時會唔會有好難搵位🤔😅)。
2021-09-07
  • 忌廉蒜香白酒煮青口拼酥香多士
  • 蟹肉大啡菇
  • 澳洲150天穀飼純種黑安格斯肋眼牛扒
跟朋友2人晚餐,因為約得急,openrice上找到雖然見不是很多哈哈笑,但食物看上去不錯,也置在跟朋友聊天,不過食物相當有水準,想吃西餐的大埔朋友可以去試下,推薦! 可能餐廳位置在街上較偏後位置,所以好像不是很多人會去,但真心覺得樣樣野都整得好食,下次想試下見手寫餐牌有意粉好似唔錯有機會下次再試!叫左澳洲150日黑安格斯牛, 蟹肉大啡菇,水牛雞翼。 全部都整得超好味! 跟朋友叫了啤酒,但可能落單出了問題,最後來了梳打飲品(所以跟朋友都不敢先喝因為應該來錯了),之後補回正確的,跟朋友請侍應收回來錯的梳打,他們也很大方沒收回!(所以便默默收下,飲🙏謝謝,但其實來錯的梳打都好好味!!)水牛雞翼,味道個剛好,因為有時候在別的餐廳吃,有些味道太濃,會很嗆喉,這個沒有而且旁邊配的沙律菜份量也很足夠,開初還擔心沒叫主食,全是肉會很膩,但沙律菜分量很多,不會一整餐全是肉的感覺。蟹肉大啡菇,蟹肉份量也足,啡菇還是很有水份,醬不會弄得很膩,不會吃2啖就覺得封喉,很滯,大啡菇旁的沙律菜也是份量足,!150日黑安格斯,這個推薦大家試,牛肉的量也足夠不會只有少許要跟朋友爭食的感覺,也配有矮瓜,薯餅等的配菜,都好

150日黑安格斯,這個推薦大家試,牛肉的量也足夠不會只有少許要跟朋友爭食的感覺,也配有矮瓜,薯餅等的配菜,都好吃~ 薯餅是圓偏柱型像Ikex那個傢俬店的薯餅,但內裡的薯塊比那家大一點,好食。
牛肉這個價錢,真的很合理,很多時覺得外出食的牛價錢也差不多這個價位或是高一點,不是很韌,或就是很多根位,咬不到要硬吞下,好吃的肉部份不多。但點他們這個牛都沒有這問題,上枱時還是暖的牛肉,很淋,而且厚度足夠所以口感很好,牛是最後上跟朋友雖然都開始有點飽,但因為好吃都能把牛清了!

而且很好是餐廳上菜不會一下子全部上齊,很多時候香港是太趕時間了,餐廳都是前菜,湯,沒吃完主菜就要送來一來枱很多時不夠放下,要吃完之前的再吃主菜時,也放涼了,有時叫餐廳主菜後上還是會忘記...

這次菜式都是一樣樣來,如果趕時間可能會覺得慢,但我覺得剛好,吃完之前的或是太約吃了8,9成時再來下一款,也有多點時間跟朋友聊天!

感覺店舖位置有點輸蝕,但食物是有質素,香港西餐很多,但很多時同樣價錢的食物味道和質數都很一般,所以希望這店疫情下也能撐住。值得推介沒去過的朋友試試!!

環境就是小店鋪坐位不多,但是也是坐得舒適~只是個人不喜歡光線較暗的餐廳,不影響用餐。不過bar&restaurant 應該差不多都太概這樣,都可接受~

*相片比較隨手拍,沒拍得很漂亮,但味道和質素比相片的吸引!
2021-07-24 508 浏览
驚喜在食材選擇和廚藝都出色。點餐的時候店員好用心咁樣解釋佢哋special dishes. 有選擇困難嘅,基本上可以只點佢黑板上的推介。他們的Cocktail都好好飲喎。很喜歡這種對食材和烹調有要求的小店,就是掛住食唔記得咗影相,下次補返😋
驚喜在食材選擇和廚藝都出色。

2021-07-01
2021-06-23 637 浏览
同女朋友慶生,佢收工在大埔於是簡左呢間在大埔的西餐,我地最後都食得好滿意先講環境,雖然佢唔係金碧輝煌好high class 果種,但枱同枱之間都相隔遠,而且佢比左張四人枱比我地兩個,坐得好舒服再講食物,叫左個黑松露芝士薯條,青口多士同150日牛同飲左個啤青口多士好食到想連兜湯都飲埋,多士外小小脆內軟,個湯入左啲椒呀洋蔥呀,雖然好濃味但飲多兩啖都唔會覺得好滯,主角青口好新鮮而且量多。第二樣上既係黑芝薯,叫佢純粹因為OpenRice 所有食評都有佢既出現就試試。黑松露味濃,芝士味重,薯條食到最後重脆另外150日牛,牛味濃!量多!係我食過同價位既牛最好食既。最後唔知關唔關訂枱時寫左有人生日,店員話餐牌無寫但有甜品提供的。係焦糖芝士蛋糕配開心果雪糕🍦特別想講一講呢間餐廳的服務主要由一個女店員睇哂全間店但佢一個人carry 哂個店面好利害有主動幫我地換碟加水又問我地洗唔洗等食完薯條先上牛上完甜品換左個男店員出黎搵佢幫我地影相影得好認真👍🏻重特別開燈幫我地影女朋友都話呢間店值100分無論環境食物同服務都好到位埋單825但覺得抵!而且會想再去
同女朋友慶生,佢收工在大埔
於是簡左呢間在大埔的西餐,我地最後都食得好滿意

另外150日牛,牛味濃!量多!係我食過同價位既牛最好食既。

特別想講一講呢間餐廳的服務

但覺得抵!而且會想再去

2021-06-22
庆祝纪念
生日
同朋友食飯飯下酒 真係唔中意去太嘈又有煙味既地方搵到Anyhow 於是去試呢間bar&restaurant 睇落細細地但位置一啲都唔逼夾 佢地仲坐同你講today special係咩今晚4個人叫左忌廉白酒貴妃蚌 配多士貴妃蚌夠肥!本身諗緊點解要配多士🤔一浸落去個忌廉白酒汁我就明!勁香!芝士忌廉蟹肉蟹膏薯條🍟好少有呢個配搭,夠香,都多蟹肉!黑松露芝士焗大啡菇啡菇勁juicy! 不過比較容易切散黑松露烤雞燉飯🍚姐姐唔記得落單,不過當佢上呢個飯果陣,我原諒左佢!個烤雞好香,唔柴。個飯唔膩,不過松露味可以再勁少少🤏價錢合理,整體質素唔差,環境都舒適可以encore!!!
同朋友食飯飯下酒 真係唔中意去太嘈又有煙味既地方
搵到Anyhow 於是去試
呢間bar&restaurant 睇落細細地
但位置一啲都唔逼夾

佢地仲坐同你講today special係咩
今晚4個人叫左

忌廉白酒貴妃蚌 配多士
貴妃蚌夠肥!本身諗緊點解要配多士🤔
一浸落去個忌廉白酒汁我就明!勁香!

芝士忌廉蟹肉蟹膏薯條🍟
好少有呢個配搭,夠香,都多蟹肉!

黑松露芝士焗大啡菇
啡菇勁juicy! 不過比較容易切散

黑松露烤雞燉飯🍚

價錢合理,整體質素唔差,環境都舒適
可以encore!!!

2021-05-13