2024-01-11
经过漫长嘅一日工作,我决定去一个轻松嘅地方食晚饭。 因此,今日我拣咗铜锣湾嘅一家猫咪cafe,餐厅位置非常方便, 系一个好舒适嘅地方,你可以一路享用晚餐,一路享受被猫包围嘅舒适环境。 餐厅入面有10多只猫咪,它们都很可爱温柔哈哈^^我哋食了两种「全日喵餐单」嘅食物。顶级虎虾蕃茄意粉顶级虎虾好大只,好有弹性,茄汁酸酸地,有丁点辣味, 使人们更加胃口大开,而且呢个意粉仲会配有芝麻酱沙律,沙律蔬菜同番茄新鲜。日本和牛芝心汉堡日本和牛充满肉味和多汁,配合邪恶嘅芝心,更加满足,套餐搭配左薯条同沙律。 薯条唔系普通嘅薯条,系番薯薯条,更甜更好食嘅。 沙拉同意粉item一样,配有芝麻酱沙律,沙律蔬菜同番茄都新鲜。食完主餐之后,我哋决定点份甜点,多花一些时间与可爱的猫咪们一起玩^^, 比利时鸡蛋仔 (配蜜糖)呢度嘅鸡蛋仔比较特别,与其他舖头不同,它唔系咁脆身,相反,它更像是蛋糕嘅形式,蛋味都香,但就比普通鸡蛋仔更柔软,别有一番风味。 我哋拣咗蜂蜜作为调味。 如果你喜欢炼奶,你都可以选择炼奶。
我哋食了两种「全日喵餐单」嘅食物。
顶级虎虾蕃茄意粉
日本和牛芝心汉堡
比利时鸡蛋仔 (配蜜糖)