上次女朋友话要去打卡📸油塘嘅茶记研究所,可惜𠮶阵时系周末🗓️大排长龙🐲等到嚟我女朋友都饿扁咗😞于是我哋决定周中再去拼😤睇下拼唔拼到喺𠮶度食一餐晚餐,顺便打卡☺️😚我哋一下班,就向住油塘冲咗过去🚘幸好人流冇周末咁夸张,不过都仲系唔少客人😅冇等好耐,我哋就有两个人嘅枱坐咗✌🏻呢度真系有种传统茶餐厅嘅味道😌招牌啊,气氛啊🗣️ 都好有港式茶餐厅嘅感觉👍🏼 不过加咗现代餐厅嘅设计概念🔥 睇落比较整洁,装饰比较时尚🌟以下就系我同我女朋友落单嘅食物推荐畀大家❤️‍🔥大满足杂扒铁板餐$98(配餐汤餐包)⭐️10/10⭐️名副其实大满足👍🏼👍🏼👍🏼将两种唔同嘅扒加埋肠仔🌭 光系咁样已经好满足啦😌 仲有煎蛋🍳喺上面,薯条蔬菜喺底部🍟🥬 最后再加埋黑椒汁🌯 简直系豪华盛宴 🈵🈵唔止咁,仲有浓郁嘅罗宋汤🫕同餐包🥯真系好值得食!猪扒铁板餐$88(配餐汤餐包)⭐️9.5/10⭐️大大块嘅猪扒系主角🐷 其他配料同所有扒餐都一样,都有煎蛋🍳 薯条🍟同蔬菜🥬。最后加埋洋葱🧅汁,味道口感非常丰富,好美味😋 当然猪扒餐亦都有罗宋汤🫕同餐包🥯满满一枱🈵冻柠檬蜜糖咖啡 & 冻柠茶 ⭐️9.0/10⭐️嚟茶餐厅梗系要饮返茶餐厅嘅饮品,两杯饮品嘅味道

大满足杂扒铁板餐$98(配餐汤餐包)⭐️10/10⭐️

猪扒铁板餐$88(配餐汤餐包)⭐️9.5/10⭐️

冻柠檬蜜糖咖啡 & 冻柠茶 ⭐️9.0/10⭐️
嚟茶餐厅梗系要饮返茶餐厅嘅饮品,两杯饮品嘅味道都有一定水平🆙🆙 不愧系茶记研究所研发出嚟嘅茶🥤

食物都食咗😋 卡都打咗📸 今次女朋友应该好满足呱😘