2025-01-07
🐻难得年尾得闲几日,今日请咗假就同🐻👨🏽冲咗去沙田八合里食牛肉火锅,平时返大陆食就食得多,今次见到佢开咗过嚟香港,所以二话不说放假即刻冲过嚟沙田🤣🐻同平时打边炉食嘅日本和牛唔同,潮汕牛肉口感丰富,肉味浓厚,加上牛骨清汤做既汤底,食落去嘅牛味就系鲜上加鲜🐻打边炉不可或缺嘅当然系酱料啦,八合里一张要区都好丰富㗎,除咗平时啲有嘅葱花芫荽蒜蓉等等,佢仲有柑桔仔,加埋落个酱汁度酸酸地超好食🥰🐻今次我哋嗌咗两款牛,🐮鲜切肥牛🐮精品雪花,一个款肉味浓郁另一款油花丰富,牛肉新鲜到我哋影相嘅时候打侧影都完全唔会跌落嚟😆,呢种鲜味真系唔系周围都有架✅完全可以满足到我哋嘅味蕾⭐️🐻除咗牛我哋仲嗌咗潮汕特色小食桃棵,外表炸到好香脆入面就烟烟韧韧好特别👍🐻值得一赞既系,佢哋嘅服务真系超好,连隔离枱都系咁赞啲店员又好笑容又热心❤️