2018-01-11
最近大热既川菜,湘蜀人家,每日都吸引到好多人黎试一试佢有几辣🙈系麻辣到唔识形容💀 每啖摆落口,个口同个胃就好似烧紧咁🔥 今次食午市套餐试咗3味🤤水煮牛肉($118)摆设好传统☺️ 一大盘水煮牛肉,表面全部都系辣油同辣椒,望到都觉得辣!! 面头一层都系牛肉,但底下材料都好丰富,有红薯粉,竹荀,芽菜,菇。全部野食变哂麻辣,即刻系另一种滋味🤤🤤宫保鸡丁($86)好重锅气既宫保鸡丁,每粒鸡肉都爆得好香,加上脆口花生同辣椒,将香味同热气程度推到极致~四川凉粉 ($46)呢个属于小食凉盘之类,所以系冻上的,个汁其实系类似口水鸡既汁,有少少酸味,但亦不失麻辣味。而佢啲凉粉就晶莹剔透,但系同想像中有啲出入,因为佢原来系一啲都唔烟韧,一啲都唔似平时食开果啲粉皮,系一夹就会断😂 但系钟意食蒜蓉嘅朋友就应该钟意呢一碟菜~~
水煮牛肉($118)
宫保鸡丁($86)
四川凉粉 ($46)