2024-11-13
假日嚟到又一城,真系好多人!今次拣咗呢间餐厅都等咗差唔多半个钟。因为有六个人嘅关系所以俾咗两张细圆枱我哋,座位舒适度嚟讲就真系差啲啦,嘢食唔系好够放之余,亦都好难share嘢食。是日餐汤系粟米汤,饮落去又粒粒粟米响入边,都算几足料。个包就略嫌有啲硬。车厘茄蟹肉手飨扭纹粉呢个味道唔错,佢食落去一啲都唔咸,而且食到蕃茄蓉入边,酸酸地咁几开胃,系意粉份量比较少,不过佢都几有咬口,唔错。烟肉鸡蛋薄饼食落去唔系好似卡邦尼既味,系蛋黄汁加烟肉加蛋嘅味道混合,薄饼底都算脆,中间只蛋有小小流心系加分位。焦糖香蕉法式多士•烟肉•枫糖忌廉焦糖味几香,加上多士都几脆口,连埋枫糖忌廉一齐食都几好味!不过就食唔惯烟肉配多士,咸咸甜甜感觉麻麻布里芝士牛肉汉堡 伴薯条牛肉汉堡味道就普普通通,牛肉就有啲干身啦,反而薯条就炸得唔错。加配嘅香蕉批都几好味,食落去咁乌市嘅顺滑,而且有淡淡嘅香蕉味,个挞皮几松脆,唔错冰茶、热咖啡佢哋啲餐饮要加钱,如果唔想加钱嘅就系饮冰茶,味道都OK,但系要饮咖啡就要加钱,感觉有啲唔抵。呢间餐厅嘢食算系OK,不过如果多人嚟就唔建议啦,因为座位麻麻,而且等野食时间都比较耐,唔太建议假日过嚟等位。
车厘茄蟹肉手飨扭纹粉
烟肉鸡蛋薄饼