哗!鲗鱼涌开咗一个新嘅Espresso Alchemy 叫做Origin; 喺鲗鱼涌附近返工㗎, IT朋友应该会觉得好开心,佢仲开启一个新落成嘅大喊地面𠮶层。入到去真系要影吓相打卡,暂时来讲,应该系我去过咁多间分店最靓装修嘅。原来已经同之前唔同,可以用手机落单,方便好多。不过纸质嘅菜单坚有佢嘅风味夜晚嚟食嘅时候唔系太多人,应该有啲住喺附近嘅朋友我都系钟意啲比较健康嘅食物,例如卡邦尼意粉🤪卡邦尼意粉个汁非常之浓郁,热辣辣非常好食。烟肉系厚切嘅,唔会太咸或者肥腻,但系肉味道浓郁。意大利粉嘅粗度啱啱好,软硬度适中。另外新出咗佢系汉堡包,不过我冇食,你见到个小朋友食得好开心。我就叫咗个猪颈肉卷,配芥末酱。猪颈肉烤得非常之靓,唔会太肥,肥瘦均匀。粗幼到啱啱好,配以餐厅非常之新鲜嘅沙律蔬菜。Alchemy最欣赏嘅一定系冷泡茶以及冷泡咖啡系列。今日都系饮返叫咗个最钟意嘅兰花红茶!有个冰波喺杯入边,非常之写意另一杯饮品嘅就系伯爵茶朱古力,非常之靓仔醒目,香味浓郁有茶香

夜晚嚟食嘅时候唔系太多人,应该有啲住喺附近嘅朋友
卡邦尼意粉

冷泡红茶