2022-12-23 89 浏览
圣诞节食得太多垃圾食物,系时候要清吓肠胃😅 小店位于D2 place,主打多款健康又饱肚嘅夏威夷盖饭,餐单上已经有pre-set配菜但亦可以自由搭配~ 不得不赞呢度除咗提供正常白饭底同沙律菜之外,仲有黄姜椰菜饭、糙米饭同乌东添,款式够晒多元化👍🏻 整体价钱合理而且份量多唔少,keep fit一流😋Thai Dragon 同Red Phoenix 以蛋黄组合为基础,有菠萝、青瓜同蟹籽,味道十分清爽,感觉无负担~ 泰式青柠大虾酸甜开胃,每一只都大大粒而且食落新鲜弹牙!慢煮天多利鸡则以印度香料调味,带点微辣,十分惹味🥰 两款都拣咗白饭配糙米饭,软硬度适中,老少咸宜~ Lazy Ginger 系和风组合,包括烤南瓜、玉子烧、炸豆腐、四季豆、毛豆同自家制酱油!姜汁松板猪肉质嫩滑,份量十足,搭配沙津菜都几match!整体配料满满,色彩缤纷,好食之余卖相一流,经过不妨试试😋