2020-08-22
又到lunch time时间,要谂下食咩好🤔中环有得食常餐既餐厅唔多,最后同同事一致决定食《四季常餐》。由于食11点半既关系,无乜人堂食,入到餐厅唔洗等就有位🥰疫情既关系,入到餐厅侍应帮我地量左体温先。眼见每一枱都加左隔板同埋提供消毒搓手液比客人用餐前后使用,甘样大家堂食都安心好多👍🏻四季茄牛通配招牌炒蛋➕多士🔺💲48新鲜酸甜浓郁既蕃茄配上微咸腍滑既牛肉,原来可以甘夹😋👍🏻蕃茄🍅啖啖茄蓉‼️酸酸甜甜好开胃🥰不过个汤底略嫌太杰,稀返d会比较好。通粉份量适中,可惜今次煮得太腍,口感有啲粉糯feel。🥺 滑牛肉唔un,几好食👍🏻炒蛋口感超滑溜,且富有浓郁既蛋香,重点系无加忌廉/牛奶都🉑️以炒得咁滑,真系令人一试难忘‼️多士都几厚身,外脆内软😍同事教我vintage d既食法,唔讲真系未试过甘食。将适量既糖加上牛油🧈多士上面,原来都几好食架‼️😳 系中环黎讲,CP值都几高,而且平、靓、正👍🏻 系我all time fav既餐厅🥰
四季茄牛通配招牌炒蛋➕多士
🔺💲48