2019-03-13 132 浏览
🌶🌶四川名菜🌶🌶—👭最近同朋友有D想试下四川菜,所以就拣左间传闻中比较正宗四川菜兼重囗味嘅🈵️江红🤔—👀整体来说,环境方面都阔落,比我想像中大,有两层,楼面干净,人流都有,但唔会多到好嘈杂。小编虽然不太吃辣,但依然很爱🈵️江红的菜。🍽两小碟前菜方面,特别欣赏蒜泥拍青瓜,青瓜爽脆清甜,经过麻油和蒜泥腌制后,非常入味。—🐟酸菜桂花鱼($278)成碟有葱、姜、酸菜、秀珍菇和桂花鱼,材料比想像中少,但味道依然不差。值得赞嘅系佢汤面冇油,汤底饮第一口未feel 到辣,饮多几口就喉咙开始呛辣。桂花鱼好新鲜,冇骨,食落有白胡椒味,份量都好多。—🐷蒜泥白肉($58)第一眼就见到白肉包住青瓜片,青瓜片能够中和番白肉嘅油腻感,厚薄均匀,蒜蓉、生蒜、豉油和辣油不会盖过白肉的香味。—
🌶🌶四川名菜🌶🌶

🐟酸菜桂花鱼($278)

🐷蒜泥白肉($58)

前菜
前菜