2011-09-18
见今日同老公出开又一城,又唔想系个度食埋dinner,就林住出九龙城揾食啦!上openrice search到洋一居酒屋都好似唔错甘啵,甘就决定去依间啦.我地大约7:15尼到,冇人系出面排队, 但原来入面都几full下.由于我睇过洋一有咩推介菜,所以好快就可以落order啦.我地叫左海鲜烧饼,广岛烧蚝,三文鱼他他多士同双色刺身(4件三文鱼+5只甜虾).野饮我就要蜜桃汁,老公就要乐天cream.首先尼既系刺身,一望落去已经觉得好fresh同好肥美!三文鱼口感好好,好厚肉,正!好过好多间日本sushi店啦.甜虾都ok.之后到三文鱼他他多士, 个bread好脆呀!上面既蟹子+三文鱼salad好清新,难怪系推介之一.然后系海鲜烧饼, 员工一早细心地将个饼分做4份,份量都好足料,夹起上尼又唔会散开,真系唔错最后到广岛烧蚝,本身我自己都唔中意食蚝, 怕会有腥味,自从系大吉居酒屋食过芝士焗蚝后就爱上左啦今次尼到洋一再试下!两只好大既广岛烧蚝@@见到都流哂口水呀xd 我一啖就吸哂入口,只蚝好肥美,配埋d cheese真系绝配呀!大家一定要点依个菜@@最后post埋我个蜜桃汁啦~惊喜既系入面有好多果粒肉
首先尼既系刺身,一望落去已经觉得好fresh同好肥美!三文鱼口感好好,好厚肉,正!好过好多间日本sushi店啦.甜虾都ok. 之后到三文鱼他他多士, 个bread好脆呀!上面既蟹子+三文鱼salad好清新,难怪系推介之一. 然后系海鲜烧饼, 员工一早细心地将个饼分做4份,份量都好足料,夹起上尼又唔会散开,真系唔错 最后到广岛烧蚝,本身我自己都唔中意食蚝, 怕会有腥味,自从系大吉居酒屋食过芝士焗蚝后就爱上左啦今次尼到洋一再试下!两只好大既广岛烧蚝@@见到都流哂口水呀xd 我一啖就吸哂入口,只蚝好肥美,配埋d cheese真系绝配呀!大家一定要点依个菜@@ 最后post埋我个蜜桃汁啦~惊喜既系入面有好多果粒肉a.a! $8. overall尼讲,依间野真系好唔错架^^大家真系不妨去试下