2008-12-01 312 浏览
垣记鸡蛋卷 系3年前左右tvb d 饮食节目有介绍过, 所以就特登去呢到试下第一次去买系农历新年前去, 去到竟然话冇晒, 要定先有, 原来好多人定蛋卷做新年礼物, 第二次再去就试到真正味道!!! 正!!! 就系我细个最爱个只蛋卷, 松, 脆,香, 肥肥短短, 越㶶越好食, 香港找过好多唔同蛋卷, 去北角啦,西环, 澳门啦, 个d 大牌恒x更加唔好讲, 都食唔到呢一只蛋卷, 重点系香同脆仲有一样特别, 就系佢地只有短短地, 两边蛋卷皮系反入中间, 所以唔会同一般蛋卷两边会碎, 同可以脆d第三次去买系2年前结婚后, 同老婆买两盒俾佢个姐妹, 当日同个老细讲多几句, 原来发现佢爸爸十几年之前, 系系马头围,圣三一堂后面开推车仔档卖鸡蛋卷,因婆婆住马头围, 细个逢星期日会去婆度, 夜晚走经圣三一堂, 就见到呢档鸡蛋卷, 当时一包得几条, 卖好贵, 但真系好好食, 食个时仲一条条插入手指度又玩又食!! 好开心!!食返真系好回味!!! 不过位置真系有d僻, 所以唔可能成日去买啦!! 大家可以一试!! 我自己就钟意食蛋卷多过凤凰卷

大家可以一试!! 我自己就钟意食蛋卷多过凤凰卷
$160 (其他)
  • 短小鸡蛋卷