2021-09-18 43 浏览
今日行D2 PLACE先发现依度开左间金凤! 晚市时间劲多人等位, 我都等埋一份, 门面睇落好新净, 感觉有别于尖沙咀同太子旧店。等左一阵就入得, 始终新店, 环境干净企理又明亮, 新式装潢中又用上倪虹灯, 木枱等带点OLD SCHOOL味道。餐牌都用上新设计, 加入左美国扒类, 除左儿时食开既港式扒餐又多点选择。先黎个招牌红汤同牛油餐包, 简单好味。 美国牛小排餐牛小排肉质软嫩, 牛味突出, 油脂颇丰富, 食得出同港式扒真系有分别, 无论肉质同味道都更胜一筹, 当然一分钱一分货, 价钱比另外既牛柳餐更高, 但绝对值得。另外仲配上即炸起既粗薯, 香口滋味。招牌牛柳餐虽然有比较下美国扒更胜一筹, 但港式扒餐主打就系大件夹抵食, 铁板上既牛柳大件又厚身, 啖啖肉, 而且肉质一D都唔差, 5成熟就最正, 仲有肉汁添! 食金凤我觉得一定要配佢个黑椒汁, 又香又辣又惹味, 点乜都好食!

先黎个招牌红汤同牛油餐包, 简单好味。

美国牛小排餐

招牌牛柳餐