2023-09-18 1424 浏览
早排睇到网上一篇文章,大约意思系"以为已执粒但仍然营业嘅餐厅"!,其中一间餐厅就系扒王之扒,因工作关系,近排经常要落新填地,经过山东街,见到大大个中文书法字嘅扒王之王招牌已经有亲切感,再加上系香港风味嘅霓虹光管招牌,回覆返哂嚟啦!餐厅唔系开咗好耐,都系四个月货仔,不过点都要支持吓啦!上到去,见到条长长楼梯指住要上二楼,吓死我以为无电梯!我点咗份美国顶级安格斯有骨肉眼,女友小熊点咗顶级西冷,两份都系7成熟,都系黑椒汁.优点:1, 待应问我地铁板上定碟上,当然铁板上,铁板发出独有咋咋声,铁板够热唔系冻冰冰.2, 红白餐汤虽然质感比较水,但味道唔算淡,合格啦!3, 伴碟用上粟米粒,虽然唔系用上我爱嘅三色豆 (依家D三色豆质素愈来愈差啰!) 但总好过俾半个蕃茄 or 西兰花 or 椰菜.4, 有D扒房,件扒又腌过,汁又味浓,结果一并埋就过咸,但今次帮衬扒王之王,两件扒都无腌过,黑椒汁味道适中唔会过咸而且惹味.5, 有D餐厅帮你淋D汁上铁板,但我中意切完件牛扒先上D汁上,扒王之王系后者,夹自己习惯.6, 顶级西冷肉质松软,赞!7, 虽然只系开咗几个月,但D待应好熟手,服务态度不差.8, 价钱唔系

餐厅唔系开咗好耐,都系四个月货仔,不过点都要支持吓啦!

上到去,见到条长长楼梯指住要上二楼,吓死我以为无电梯!

优点:

2, 红白餐汤虽然质感比较水,但味道唔算淡,合格啦!

6, 顶级西冷肉质松软,赞!

7, 虽然只系开咗几个月,但D待应好熟手,服务态度不差.

8, 价钱唔系贵,环境唔错,一边系优雅环境另一边有 Disco Feel.

缺点:

1, 冷气不足.

2, Menu 上居然有我嘅大爱芒果沙冰,但落单时话无售! 搅错呀! 太太太失望!

3, 最初俾咗埋边近水吧嘅四人枱,但好多细细只蚊兹仔! 之后有两转客坐低之后无耐都话要转枱!

4, 份餐挣个牛油同热辣辣餐包仔!

5, 有骨肉眼7成熟变全熟,结果肉质硬咗D唔够松软.

据完扒之后行楼梯离开,原来下一层系卡啦OK,经过门口听到入面有个女魔音简直系地狱之音,深深感觉到女友小熊嘅魔音原来系天使之声.