2022-10-07
假日1点左右,去到位于圆方嘅烧肉火蔵食野~之前食过一次,佢哋专食「未来牛」,未来牛系指日本国产牛,因其独特血统同严格嘅饲养条件,令佢有唔输和牛嘅均匀脂肪分布,而且「烧肉火蔵」系北海道都两度获米芝莲推介✨.▫️特逃末来牛烧肉盛合5点 $349(7.5/10)成碟都几好食😋我已经忘记咗边件打边件,有某啲部分系比较出色,而整体都系油脂甘香,口感细滑,牛味浓厚,点埋只兰王蛋食好正!只系份量唔多,冇食早餐黎一定唔够食,但呢个份量好啱有食早餐然系晏啲又去cafe嘅我哋🙈.▫️吉列和牛三文治 $168(6/10)上到枱系冻冻地感觉放咗段时间,和牛小韧睇落有啲overcook,咁价钱都反映质素,平平地食过下口瘾都ok嘅( •᷄ὤ•᷅).❥…顺道记录一下,记得上次食呢间系疫情初期,人心惶惶成条街都冇人,个阵食咗个放题set系劲超值,选择唔多但人均三百几可以任食有质素嘅靓牛,不过已经此情不再🙈当然我亦都唔希望因为系市道差而推出呢啲超值set.如果钟意我嘅𝐏𝐨𝐬𝐭 (˶ˊᵕˋ˵)希望你可以𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰我@fibee3b.
▫️特逃末来牛烧肉盛合5点 $349(7.5/10)
成碟都几好食😋我已经忘记咗边件打边件,有某啲部分系比较出色,而整体都系油脂甘香,口感细滑,牛味浓厚,点埋只兰王蛋食好正! 只系份量唔多,冇食早餐黎一定唔够食,但呢个份量好啱有食早餐然系晏啲又去cafe嘅我哋🙈
▫️吉列和牛三文治 $168(6/10)