2018-02-25
见仲有一张生日coupon, 咁梗系唔好嘥, 食埋佢, 但今次去另一间分店, 呢度原本系和亭, 但而家变身做和民, 其实对我嚟讲分别不大, 因为两间都冇以前咁多选择, 都系求其为咗用佢张coupon先嚟食啫~ 原只蒜味鸡腿烧上次去马鞍山果间分店见到人地食真系好大只, 于是今次叫嚟试下, 但点知系完全两回事, 如果比对埋menu张相仲差得远, 果然图片口供参考~ 我地同隔离枱都叫咗呢个鸡腿, 我地上枱先, 已经见到超细只, 不过隔离枱果只比我地大只, 真系唔公平, 不过当隔离枱剪开只鸡腿时, 竟然话只鸡腿唔系好熟, 叫人再整熟啲, 跟住之后个侍应隔咗一阵再上过只鸡腿, 但解释话返整的话会老, 所以重新整过只, 我见呢只比之前细, 同我地果只差唔多size, 唔通怕整唔熟或者系繁忙时间啲鸡腿会细只啲? 讲返个我地只鸡腿, 第一, 汁唔够多, 只得一小碗, 不过我相信问佢可以比多一碗, 系老公话唔知之嘛~ 因为佢觉得个汁都系味精, 所以唔要都罢~ 第二, 虽然系佢用铁板上, 但个铁板竟然唔热, 倒啲汁落去都冇"咋咋"声~第三, 梗系头先提过的size超细, 完完全全估佢唔到~ 豚骨酱油拉面
原只蒜味鸡腿烧
豚骨酱油拉面
1) 个面完全唔似拉面, 仲衰过车仔面, 个质地似油面, 但烂身啲, 味道仲好劲碱水味~
2) 只蛋已经称唔上系温泉蛋, 但要系烂鬼哂, 食落又林pet pet, 好散~
3) 紫菜完全漏浸哂落汤, 变到好似梅菜咁~
4) 汤底好劲碱水, 而且好杰, 好似用嚟煮面果啲水咁, 完全冇酱油味~
唯一最正常系块叉烧, 不过冇味的~
滑蛋猪柳盒子饭
今餐真系好唔掂, 非常失望........................