2024-12-18
今日同朋友嚟咗圆方𠮶边睇戏,跟住我哋就决定喺附近食饭上网见到呢一间特色嘅印度菜!我哋都好想试吓因为平时好少地方食到印度菜!餐厅位置好好,而且位置都几好坐!🥢Chicken Tikka Masala:传统印度咖喱嘅味道,而且唔会太难,但系𠮶只香料同埋本身咖喱嘅味道非常好食,加埋餐厅嘅薄饼简直冇得输,鸡肉嘅份量都唔少,而且佢非常入味!成个配搭都唔错 🥢Grilled Salmon Tikka:三文鱼非常厚肉,而且油脂非常丰富,加埋少少洋葱丝同埋柠檬嘅调味,令到佢嘅味道更加突出,佢三文鱼都唔算腥,反而经过简单嘅调味之后令到成个三文鱼嘅味道更加好食,钟意食三文鱼嘅朋友一定会钟意!🥢Garlic Coriander Naan: 佢系蒜蓉同埋芫荽嘅薄饼,两种味道都非常突出,本身都几钟意食蒜蓉味,所以都觉得唔错,两只味道都几突出,而且非常香脆!🥢Truffle Ricotta Cheese Naan: 松露芝士薄饼,非常好食佢嘅口感食落去有淡淡的黑松露味道,再加埋本身嘅ricotta cheese味,送三文鱼或鸡嘅配搭简直就系正!味道嚟讲都几好食🥢Pistachio Kulfi: 今晚帮朋友庆祝生日
🥢Pistachio Kulfi: 今晚帮朋友庆祝生日,佢呢一个系一个开心果嘅雪条,佢嘅奶味非常香浓,我同朋友都非常钟意食,雪条上面仲会加多少少开心果嘅果仁,钟意食开心果嘅朋友不能够错过!