2025-01-11
屋企团年饭,因为大家就唔到时间 就揾日平日放工,第二日大家都要返工呀嘛,所以揾间就脚少少去观塘。我妹妹最钟意周围觅食,拣咗几间俾我哋选择最终投票呢度。冇拣错㖞 可能系酒店嘅中菜厅 所以都有返啲水准 不过冇谂过仲要性价比高姐。我哋齐人一家都10个人啦 平均每日二百几蚊 夜晚㖞,酒店中菜㖞 🤭佢啲份量仲要唔系细 ,只脆皮鸡大到一个点。(可以再脆啲) ,个卤水拼盘都好夸张仲有瑶柱蛋白炒饭 脆皮豆腐 上汤豆苗 炸蟹枣 我都觉得好出色麻麻哋嘅呢就有两面黄/炸蚝饼, 我一望到就觉得好油腻,所以完全冇意欲去试吓。嗌咕噜肉,佢话有两款一款系镇店之宝冰镇咕噜肉,另一款就系拔丝 我哋都觉得冰镇麻麻哋,结果见到人哋嗌系超夸张 反之我哋嗌嘅拔丝咕噜肉其实只不过系大排档普通嘅咕噜肉,一啲拔丝都冇😓最搞笑系姨甥女无啦啦见到姑丈只手指整亲之后成餐饭都闷闷不乐,其实系佢太有爱心🧡见到人哋受伤会唔开心。笑死我哋。