2008-02-04 14 浏览
团年饭好齐人, 坐满2围。但王家沙多人到晕, d waiters好忙咁, 都唔好话有咩service。我一向都觉得同一般酒家无异, 只系打正上海旗号可以收贵d。叫左:锅贴: 一夹起就爆口, 但个皮煎得几脆, 又有汤汁, 好味素饺: 皮够薄, d馅都好饱满, 唔错蒜子豆苗: 味道正常咕噜虾球: 只虾够大够爽口, 但只得酸甜味, 一d无虾味都无松子桂鱼: 条鱼好少咁细, 但都炸得可以炆元蹄: 好大只, d肉都好稔, 而且都几多瘦肉, 又唔「鞋」, 几好。但个汁甜左少少酱荼鸭: 只鸭无咩味, 而且冻o既, 唔好食唔知咩羊排: 好奇怪个卖相似豆沙窝饼; 系炸gei, 都好「苏」下; 有一半薄gei好似只得皮无肉; 但厚肉o既一半d肉都好稔x柱蛋白炒饭: 正常炒饭, 唔错高力豆沙: 都几细只, 而d豆沙馅都好少下, 但胜在够热我觉得霸王山庄、流金岁月果d好十倍
锅贴: 一夹起就爆口, 但个皮煎得几脆, 又有汤汁, 好味
素饺: 皮够薄, d馅都好饱满, 唔错
蒜子豆苗: 味道正常
松子桂鱼: 条鱼好少咁细, 但都炸得可以
酱荼鸭: 只鸭无咩味, 而且冻o既, 唔好食
x柱蛋白炒饭: 正常炒饭, 唔错
高力豆沙: 都几细只, 而d豆沙馅都好少下, 但胜在够热
我觉得霸王山庄、流金岁月果d好十倍