2016-03-18
系土瓜湾返工真系唔怕无好野食,大至意大利餐到车仔面既美食都可以系土瓜湾呢个小小地方揾到其实车仔面系呢区有好多间,但系街市既熟食档呢间就我食过既最好味一间环境卫生一定系街舖咁好,而且地下湿湿,胶圆形既凳,铁枱。不过,呢度充满人既笑声,客人同老板鬼马对答,几个老婆婆围埋吹水,公公望住窗外食面,人生百态尽入眼廉餐牌非常简单,唔同𩠌搭唔同既面种今次叫左我既至爱,3𩠌 猪手 墨鱼丸 萝卜 河粉 加辣汁叫完之后要比左钱先,之后慢慢食都无人催你走。大概等5分钟,大大碗既河粉端系你面前。两大旧猪手,两粒墨鱼丸,3旧萝卜,一匙香香既咖哩汁捞一捞匀个汁同河粉,发觉河粉好滑,幼身,份量几多。咖哩汁汁食落口有好少辣咪,河粉软棉棉,滑嘟嘟,相比好多其他河粉舖头更好味猪手好大旧,软淋淋,而且淹得好入味,更重要系有两旧,咬落去仲食到猪手骨间既软筋,食完一旧会令你好想快啲食埋第2旧墨鱼丸大大粒,可能中间剪开左个十字,更觉大粒,咬落去好弹口,而且食到墨鱼胶既质感,唔会死实实,唔错!萝卜索左啲咖喱汁好juicy好入味,比街边咖哩鱼旦果啲更觉入味,萝卜淋身得黎唔会一咬就烂,食落口仲感觉到有汁留入口添,好味唔使10分钟就ko
今次叫左我既至爱,3𩠌
3𩠌车仔面 猪手墨鱼丸萝卜
滑而幼既河粉
两大旧猪手
唔使10分钟就ko碗野,唔系因为细碗,系太好食,连电话都唔记得玩
最后梗系要讲价钱,呢碗3𩠌河粉只需23蚊,比起其他车仔都便宜非常多。以呢个价钱食到呢个食物质素,除左环境要弹一弹,其仔都冇咩可以弹,当然系呢度食,环境一定唔可以挑剔啦
总括黎讲,价钱,食物质素无得输,如果唔怕街市环境麻麻,呢度绝对值得黎一食再食!!