2024-10-01 0 浏览
朋友一家老少搬咗去宋皇台附近,成日话冇乜酒楼,晚饭同做节食饭都好头痛。终于欣荣商场开咗间新海鲜酒家,大家即刻约埋一齐试吓。酒家位于商场1楼,环境光猛,装修雅致,职员招呼都好殷勤。未坐低已经见到有几枱食紧烧鸡,原来系即叫即制嘅炭香窑烧鸡。孖宝套餐价二百几有齐窑烧鸡同自选小菜,一家人晚饭又可以多个选择。终于我哋拣咗第二口孖宝,包括:养颜花胶走地鸡煲(半只)花胶之大及多令人相当喜出望外。大大煲热辣辣、非常惹味。清蒸沙巴花尾斑(约2斤)斑鱼真系非常足秤!蒸鱼相当新鲜仲蒸得刚刚好。鱼肉嫰滑入口鲜味。我哋仲叫咗芹香鸡丝海蜇同啫啫肉碎芥兰煲。特别喜欢芥兰煲里面嘅惹味虾干,送饭送酒都一流。最开心仲送埋红豆沙糖水做甜品,食物份量大、热度足,服务员服务又细心。听隔离枱班老友记话,脆皮烧鹅皇同叉烧都好正,脆皮烧鹅皇可以媲美著名烧鹅店㖭😎!

终于我哋拣咗第二口孖宝,包括:
养颜花胶走地鸡煲(半只)
花胶之大及多令人相当喜出望外。大大煲热辣辣、非常惹味。
清蒸沙巴花尾斑(约2斤)

我哋仲叫咗芹香鸡丝海蜇同啫啫肉碎芥兰煲。特别喜欢芥兰煲里面嘅惹味虾干,送饭送酒都一流。最开心仲送埋红豆沙糖水甜品,食物份量大、热度足,服务员服务又细心。听隔离枱班老友记话,脆皮烧鹅皇同叉烧都好正,脆皮烧鹅皇可以媲美著名烧鹅店㖭😎!