2018-12-26
今日圣诞节紧系要去食圣诞大餐。我心目中的圣诞大餐系食火鸡配红酒。即系食豪华西餐。但今日老公带左我去尼间位于土瓜湾既楚撚记食大排挡。门口好多人排队。可想而知,好受欢迎,系咪真系甘好食呢。等左30-45分钟,终于到我地啦。今日我地圣诞节紧系叫好多好多好多野食,要食餐豪华大排挡。首先,麻辣韭菜鸭血煲,尼碟好好食。因为本人好钟意食鸭血,佢既鸭血好滑,同台湾鸭血一样。再配上麻辣,辣辣的好惹味!推荐啊!另外,飞天通菜and土鱿肉饼,我就觉得普通无咩特别。仲有个必食猪手,个个都话一定要食。讲真,的确唔差,肉质嫩滑皮脆有胶质。但我觉得份量少左d。海鲜杂菜煲,唔错!避风塘炒田鸡,尼碟真系好好食。佢个避风塘整得好出色,好干身又惹味,就甘配饭食已经可以食半碗。再加上佢个田鸡炸身,卜卜脆肉嫩,出色👍👍而咕噜肉佢有个拉丝糖,卖相非常好,味道都唔错。唔怪得甘多人黎食啦。总结,弹的是份量比较少,赞的是有锅气,味道好味,有几碟都好出色。未食过的可以黎食👍👍
另外,飞天通菜and土鱿肉饼,我就觉得普通无咩特别。
海鲜杂菜煲,唔错!
而咕噜肉佢有个拉丝糖,卖相非常好,味道都唔错。
唔怪得甘多人黎食啦。