呢一次已经系我第二次嚟到呢一间餐厅食💖今次食我都仲系觉得好出色,完全冇令我失望。今次唯一唔同嘅地方就系餐厅今次有收取按金,经过询问之下,店员都同我哋讲,餐厅食材每日新鲜入手,食材预备数量由当天订座人数而订👍🏻为确保客人不会因为No show而浪费食材。客人在订座时需绑定信用卡,餐厅将会扣起每位客人$300信用额(将于客人入座后自动解除),希望我哋可以体谅。其实我觉得间餐厅真系不容错过🥹唔会令到你失望🍽Le Grande Bleu (跑马地)📍跑马地跑马地成和道29号圣诞节就嚟到啦!想同屋企人,另一半或者同朋友食餐好既圣诞Fine Dining? 我会推荐你地妹选择位于跑马地既Le Grande Bleu🇫🇷$680就可以食到6款精致嘅法国fusion菜,佢哋嘅酱汁都系每一日新鲜熬制✨食得出餐厅同厨师对食物嘅执着👍🏻🫕前菜羊肚菌忌廉蘑菇汤手工黑松露带子酥伴带子边波特酒汁慢煮鲜鲍鱼伴鲍鱼肝酱白花胶伴法式藜麦白汁🥩主菜法国鹅肝•澳洲黑安格斯牛柳伴鲜橙醋酒汁(+$250)新派意大利饭(鱼籽酱,烧汁饱鱼,三文鱼籽)🍨甜品手工鹅肝雪糕想同身边𠮶一个又特别又有格调嘅圣诞节,Le Grande Ble

其实我觉得间餐厅真系不容错过🥹唔会令到你失望

🍽Le Grande Bleu (跑马地)
📍跑马地跑马地成和道29号

🫕前菜
羊肚菌忌廉蘑菇汤
手工黑松露带子酥伴带子边波特酒汁
慢煮鲜鲍鱼伴鲍鱼肝酱
白花胶伴法式藜麦白汁

🥩主菜
法国鹅肝•澳洲黑安格斯牛柳伴鲜橙醋酒汁(+$250)

新派意大利饭(鱼籽酱,烧汁饱鱼,三文鱼籽)

🍨甜品
手工鹅肝雪糕

想同身边𠮶一个又特别又有格调嘅圣诞节,Le Grande Bleu 绝对会系一个有眼光又明智既选择👍🏻

• 慢煮鲜鲍鱼
  • 羊肚菌忌廉蘑菇汤