2021-07-08
餐厅挂满佐好多和式灯笼🏮同旗帜🚩 同普通居酒屋装修差唔多👀 隐藏佐劲多创意料理 主要系港日西fushion菜: 慢煮卤水原只大猪手🍖和牛葱油饼🌮咖喱软壳蟹烩饭🍛~.▫蟹籽温泉蛋 😋👍🏻:👅👅👅.5/5分通常温泉蛋都系用嚟拌饭 冇谂过可以用黎捞沙律都一样得😳 只温泉蛋整得好靓😍 仲舖佐蟹籽同芝麻碎~ 吉穿佢黎食超治愈😚 蛋液同沙律菜捞埋一齐食竟然咁match🙆🏼♀️ 作为前菜都几开胃des😛.▫金砖豆腐 $68😋👍🏻:👅👅👅.6/5分好港式既料理😚 平时已经好钟意食(挥手区🙋🏼♀️) 叠到好似金字塔咁 粒粒都金黄色热辣辣 外脆内软 连埋葱花蒜粒食更香口🤤.▫鹿儿岛A5和牛膏饭 $168😋👍🏻:👅👅👅.5/5分留意返!!系和牛膏所以系冇和牛的🤫有另一款系有埋和牛片的🙆🏼♀️ 食落好似risotto咁好creamy~ 和牛既油脂香mix埋忌廉 再加埋翠肉瓜青葱洋葱🧅去烩 更加香口同口感丰富佐👀 港西日完全crossover佐但唔突兀😛 湿度又刚好唔会话1pat野咁😚.▫留民串烧拼盘 $98😋👍🏻:👅👅👅.2/5分摆盘好认真 好似周不时会转下款 一共有5款串烧: 鸡皮 五花腩 牛柳 鸡肾 翠玉
▫蟹籽温泉蛋
鹿儿岛A5和牛膏饭
▫留民串烧拼盘 $98
😋👍🏻:👅👅👅.2/5分
留民串烧拼盘
摆盘好认真 好似周不时会转下款 一共有5款串烧: 鸡皮 五花腩 牛柳 鸡肾 翠玉瓜~~
留民串烧拼盘
食肉兽表示最喜欢五花腩 够多油脂同有肉感🤤 牛柳都整得颇嫩😚 鸡肾都几大旧 几有嚼口 腥味唔重😛 反而鸡皮觉得有点苦😶
每样都几够味 另外仲洒上佐葱花 旁边仲有七味粉可以点~
总结,
睇得出留民好用心咁设计菜式 可以试到好多唔同既创意配搭😍 个人觉得惊喜唔大但质素ok的~ 居酒屋环境食到fushion菜感觉几特别😚