2021-10-22
话说上开网,留言下班食家youtuber有咩好介绍睇到有日本人推介香港饭堂即刻就揾时间去试一试佢,反正家下都无得飞中午时间去试,无book位,第一个到开12:00但我11:50到,都照比我入有礼貌,门面极似日本(可能思乡病🤣)坐低叫左两个中午套餐三色迷李丼饭/杂锦海鲜天妇罗饭丼饭既刺身好新鲜,确系有小小鱼市场即食感牛肉鲜嫩多汁,酱汁口感不油腻天妇罗新鲜脆口,表面粉浆吾会过厚,刚刚好最重要有每件呎吋吾会过大,易入口最重要系饭底,新泻米🤣🤣(小弟是干饭魂🍚)睇片介绍要食鸡蛋卷,叫左一份过然。非常好食有极农高汤味道,完全没有甜味(小弟好怕食甜蛋)蛋卷内里还在半熟状态,非常滑,新鲜度极高,最抵死系上台摆左3/4分钟,再食内里依然咁滑同半熟状态,真系吾知点做得到👍🏽👍🏽以为咩都咁好食?错左后面叫左碟牛油带子炒波菜🤔无咩牛油味,带子系新鲜既,但炒起上来感觉麻麻,波菜亦见有小小过左火位,老了点但总括而言,确系有日本既味道,好有家的感觉,亲切既服务系值得一赞,同场都真系有几咁多日本人来食,全部都:舒你妈些,九个阿爹咁。值得推介,会再去试多次晚市✌🏻
睇到有日本人推介香港饭堂
即刻就揾时间去试一试佢,反正家下都无得飞
中午时间去试,无book位,第一个到
开12:00但我11:50到,都照比我入
有礼貌,门面极似日本(可能思乡病🤣)
坐低叫左两个中午套餐
三色迷李丼饭/杂锦海鲜天妇罗饭
丼饭既刺身好新鲜,确系有小小鱼市场即食感
牛肉鲜嫩多汁,酱汁口感不油腻
天妇罗新鲜脆口,表面粉浆吾会过厚,刚刚好
最重要有每件呎吋吾会过大,易入口
最重要系饭底,新泻米🤣🤣(小弟是干饭魂🍚)
睇片介绍要食鸡蛋卷,叫左一份
过然。非常好食
以为咩都咁好食?错左