2016-10-02 1357 浏览
今日为左庆祝朋友生日, 经朋友介绍, 我地一同4人决定去呢间餐厅试下先因为我地BOOK 左位, 所以唔使等就有位啦, 呢到环境其实系一间BAR, 都无谂过会系呢D地方都可以食到法国菜, 即管试试吧.先黎个头盘先 - 吞拿鱼牛由果酱脆筒, 哈哈, 相机食先一流, 吞拿鱼都算新鲜, 加埋呢个牛油果酱感觉几清新.之后再黎一款小食 - 水牛城鸡翼, 肉质都几嫩滑, 而佢个自家制酱汁, 都几特别, 带点辣辣酸酸, 不过个人应为偏酸.食完前菜小食, 紧系要食返几款主菜啦 - 香辣烧猪手伴酸菜沙律, 估唔到法国餐厅都会有德国猪手食, 同埋之前见过D食评都OK, 所以叫返个黎试下先, 大厨将皮烧得外脆内嫩, 再点埋个酱亦可以减低返猪手既油腻.呢款杂菜PIZZA 味道都几好, 佢既酱又唔会太酸, PIZZA 底都够脆, 不过佢话系杂菜, 但我只食到青瓜.砵酒肉眼扒, 我地叫左5成熟, 不过好似过左火呢, 令到肉质有D硬, 好彩牛肉味够, 再加上点了芥辣酱令到肉味更鲜, 而另一款砵酒酱好像味道不太出, 肉眼扒下的薯蓉是开粉调教出黎的.哈哈....因为朋友生日所以BOOK位时已预留一款甜品, 餐厅更为这款甜
哈哈....因为朋友生日所以BOOK位时已预留一款甜品, 餐厅更为这款甜品加插了小型烟火效果, 好有FEEL.
最后点了这款甜品- 法国苹果挞伴雪糕, 好有苹果味, 外面脆脆的, 刚刚烘起, 热辣辣, 好食.
题外话/补充资料: 如果叫CUP CAKE前可以问一下有什么味道, 因为不是每款味道都有齐.
2016-09-29
庆祝纪念