2021-03-23 51 浏览
呢2日凉凉地,我呢个「边炉控」又出动啦!今次嚟已重开的「胡炉」打边炉,选咗佢地嘅招牌鲜椰青鸡锅汤底, 职员先当面炒鸡,第一次食椰子鸡系牛油炒鸡, 一边炒一边闻到好香嘅椰子牛油味,然后职员落酒,哇, 火焰熊熊,好刺激! 之后再落真正椰青水,煮一煮后再加沟左椰浆嘅椰青水汤底,好香!呢个汤底好特别,唔同其他餐厅嘅椰子汤底,呢个香甜好多。胡炉牛拼盘(大),有5款唔同嘅牛部位,摆碟好靓,一上嚟就忍唔住相机食先。每款都好食,最中意极上手切牛颈脊,油脂分布好靓。手工云吞,入面有好大只虾,好香。黑松露蟹肉饺,煮熟后呈半透明,劲香,好多黑松露,除左蟹肉仲有菇,口感好夹好好食!桂花蚌,好新鲜厚身,爽脆!餐厅嘅员工好有礼貌,环境又舒服,地点又便利!我呢个路痴都轻易揾到
呢2日凉凉地,我呢个「边炉控」又出动啦!

每款都好食,最中意极上手切牛颈脊,油脂分布好靓。

手工云吞,入面有好大只虾,好香。

桂花蚌,好新鲜厚身,爽脆!

胡炉牛拼盘
胡炉牛拼盘