餐厅: 班蘭葉印尼餐廳
资讯:

一入来看到唔少印尼客人,都系用紧最原汁原味的方法享用紧距地既晚餐🥣。我就首先嗌左杯「珍多冰」,话晒都系signature drink 🍹,水准唔错。 传统粉条系由班兰叶和绿豆粉制成,粉条软滑、椰浆香甜,果然好地道!虎虾花胶汤粉皮🦐虎虾劲香,仲香过烧烤! 而粉皮好滑,配汤食一流🤤🤤🤤 印尼小食拼盘🍖🥠🧀-炸鸡🍗 : 外脆内多汁,而且调味重🤪-黄豆饼🍕: 第一次食,豆系冧既,但未至于茄汁豆咁冧,反而有少少豆瓣酱影子。-鸡翼:外边烧烤柚子汁好吊味,肉滑。-豆腐:新鲜,系炸酿豆腐既感觉。-秋葵:我至爱,但今次系加炸粉炸,几特别,天妇罗食法。黄姜鱼饭夹落去🥢筷子系夹唔郁的🤣 仲以为炸到好硬好干? 原来内有干坤! 𠝹开位置等你容易d成块鱼切起。 唔点酱试左一啖,有少少柠檬味同香茅味。鱼肉🐟juicy多汁,伴有黄姜碎。配酱食好有印尼风味。通菜炸蒜红椒炒,够镬味!😋 不过朋友话太多汁,会浸冧左,我又觉得系湿炒的一种。 甜品 🍰 班兰糕好松软的海绵蛋糕🍰🧽,带有椰香味同奶味! 早餐食🥣就更加精神爽利🤩

珍多冰

虎虾花胶汤粉皮🦐
虎虾劲香,仲香过烧烤!
虎虾花胶汤粉皮

而粉皮好滑,配汤食一流🤤🤤🤤

印尼小食拼盘🍖🥠🧀
印尼小食拼盘

-炸鸡🍗 : 外脆内多汁,而且调味重🤪
印尼小食拼盘

-鸡翼:外边烧烤柚子汁好吊味,肉滑。

-豆腐:新鲜,系炸酿豆腐既感觉。

印尼小食拼盘

-秋葵:我至爱,但今次系加炸粉炸,几特别,天妇罗食法。

黄姜鱼饭

唔点酱试左一啖,有少少柠檬味同香茅味。
鱼肉🐟juicy多汁,伴有黄姜碎。
配酱食好有印尼风味。

炒通菜

通菜

甜品 🍰 班兰糕
好松软的海绵蛋糕🍰🧽,带有椰香味同奶味!
早餐食🥣就更加精神爽利🤩

珍多冰