2016-07-20 1883 浏览
早几星期经过见到呢间小店,见价钱唔太贵,决定揾日黎试试。今晚要去电脑广场买野,所以就走黎试下。时间大概19:30食饭时间,念住会好多人,点知唔洗等位就入得睇左d食评做足准备先黎食,好多人都话黄姜饭好味,咁就更系要试下。虾片唔系食开既印尼虾片,系苦苦地果只,所以我唔敢试。巴东牛,老公话好辣,连佢食得辣既人都话辣,我就唔知系咪辣,因为我唔食牛,我反而觉得个饭ok好味,重有茄子,半只蛋,青瓜都好好味另一个系海鲜猪肉炒面,炒得好入味,猪肉算系多,不过细细片好似d碎咁,虾肉好似得2-3 粒,比较少,反而我唔like 既芽菜就大量,面底真系炒到条条都上色,唔觉唔觉就比我食哂,其实份量唔太多,所以我一定食得哂珍多冰,起初望d椰汁系灰灰地色,但饮落又无问题,老公话可能系用黄糖冲到咁既色㖞,唔知系咪太地道呢? 我就只饮左1口就唔饮,因为觉得唔够冻。老公话无下次,但我就觉得炒面系ok既,唔计d海鲜同肉
早几星期经过见到呢间小店,见价钱唔太贵,决定揾日黎试试。

虾片唔系食开既印尼虾片,系苦苦地果只,所以我唔敢试。

老公话无下次,但我就觉得炒面系ok既,唔计d海鲜同肉
黄姜饭
海鲜猪肉炒面