2021-11-01
通常我都会揾间居酒屋同朋友倾偈,饮野食串烧就最啱feel,尖沙咀呢间新开嘅串烧店,我都系第一次试。慢煮鸡胸温泉蛋沙律~唔好睇少呢几片鸡胸肉,食落真系完全唔似食紧鸡胸肉,好滑嫩呀!加埋只流心嘅温泉蛋,加埋啲沙律菜连入口都变得好滑身。串烧top3推介:1️⃣鸡腿肉(明太子酱)~鸡腿肉好滑加埋烧香过嘅明太子酱,食落好香够特别。2️⃣ 七味烧鸭舌~卤水鸭舌食得多,原来烧香过嘅鸭舌都咁好味,外皮脆脆地又唔会好干。3️⃣ 鸡翼~烧到外皮连鸡翼尖都脆卜卜。另外,「鸡尾」趁热就要即刻食,食落好松化好香。「鸡肾」、「膝软骨」都好爽口。「芝士流心蛋大啡菇」切落去啲蛋浆流晒出黎好壮观,必食!「牛油粟米」牛油味劲香,粟米好甜又无渣。「焦糖菠萝」卖相好靓,但稍为酸咗少少。饮品叫咗支完熟桃子梳打,甜甜地又解渴。钟意饮啤酒嘅话,就可以点生啤!🍻
串烧top3推介:
3️⃣ 鸡翼~烧到外皮连鸡翼尖都脆卜卜。