2024-12-02 359 浏览
我地不嬲都好中意食泰菜,上次食过间泰国餐厅系总统戏院上面好好食,今次去开附近就再食多次🤭叫咗两杯特饮:泰国经典饮品珍多冰同餐厅特制「漫天飞花」珍多冰椰汁香甜🥥仲有兰叶捞糯米粉制成嘅色粉条同埋大树菠萝粒粒,口感丰富😋而「漫天飞花」就系火龙果肉打碎加埋橙汁制成,甜甜地微微酸好开胃冬荫功汤🍲呢碗汤系泰国经典,辣味十足,酸酸啱啱好,入面有虾同埋香茅,饮落去有种清新嘅感觉,真系好开胃🤤汤底浓郁,唔会太过油腻,几乎一饮就冇停手。不过系辣咗少少,怕辣嘅朋友仔要留意👀肉碎生菜包🥬🐖呢道菜真系非常好食胆开胃😋生菜包住嘅肉碎鲜嫩多汁,加上特制酱汁,味道好丰富。每一口都系脆脆嘅生菜同埋香喷喷嘅肉碎,简直系完美搭配🤗飞天通菜🥬呢个菜色泽鲜艳,炒得刚刚好,通菜嘅鲜甜味充分发挥,搭配酱汁味道更加提升。每一啖都好清新,唔会觉得油腻,真系送饭一流🙌🏻皇宫大虾蛋网炒金边粉🍝见到就已经迫不及待想试!金边粉炒得够香仲酸酸甜甜,虾就大只又鲜,蛋网包住一切,唔单止好睇,食落去仲有层次感。😋🤑 人均消费:~$300🤩 推荐指数:7 / 10📍 餐厅资料:泰简单 (铜锣湾)铜锣湾谢斐道517号总统戏院顶楼☆.。.:*・°☆.。.:

叫咗两杯特饮:泰国经典饮品珍多冰同餐厅特制「漫天飞花」

冬荫功汤🍲

肉碎生菜包🥬🐖

飞天通菜🥬

皇宫大虾蛋网炒金边粉🍝

🤑 人均消费:~$300
🤩 推荐指数:7 / 10
📍 餐厅资料:泰简单 (铜锣湾)
铜锣湾谢斐道517号总统戏院顶楼

喜欢我的食评请Like & Follow🫶🏻 @umi.bengal.foodie

#foodie #foodies #foodiegram #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodie #hkrestaurant #香港美食 #香港好去处 #香港打卡 #香港探店 #香港必吃 #香港美食攻略 #铜锣湾美食 #泰菜 #泰简单