2024-11-24
未搬地铺前都已经试过未开铺就排大半个钟队食佢地既gelato,个阵虽然人多但店员都好好态度控制人留次序试食等等,觉得最难忘系开心果,最后仲买埋家庭装食多几个口味。而家搬左地铺对于唔系住观塘附近又要山长水远搭车嚟仲行咁远既人嚟讲系有啲却步,星期六咁岩有事嚟开观塘又无可否认gelato系几好食就心思思打算嚟试下期间限定既糖水口味,当日12点多嚟到,人流明显少左,可能刚开铺,未见排队情况,咁我跟店员讲想试咩口味,她说要拣买咩size先有得试,都明小店会怕有人试完又唔买,但另一方面唔试过又点拣要几多球,咁规矩系咁就算啦,我拣左两杯small double后就分别两人都试了两个新出的糖水味道,由于友人想食旧有口味,所以就同店员说决定一杯要开心果同tiramisu,当下3个店员都呆左无任何反应左10秒到,直到我再问唔系可以拣一杯两个味吗,女店员先再次问我系咪要开心果同tiramisu 。成个购买过程感觉态度都不太友善,当下无其他客排队等又未训醒咁,系无预计试完唔系拣返试既味吗?我再观察其他客人购买杯size时,另一位女店员就站在收银后方一直在看电话,在我购买时她已经在看,无客时睇电话无问题,系正个
而家搬左地铺对于唔系住观塘附近又要山长水远搭车嚟仲行咁远既人嚟讲系有啲却步,星期六咁岩有事嚟开观塘又无可否认gelato系几好食就心思思打算嚟试下期间限定既糖水口味,当日12点多嚟到,人流明显少左,可能刚开铺,未见排队情况,咁我跟店员讲想试咩口味,她说要拣买咩size先有得试,都明小店会怕有人试完又唔买,但另一方面唔试过又点拣要几多球,咁规矩系咁就算啦,我拣左两杯small double后就分别两人都试了两个新出的糖水味道,由于友人想食旧有口味,所以就同店员说决定一杯要开心果同tiramisu,当下3个店员都呆左无任何反应左10秒到,直到我再问唔系可以拣一杯两个味吗,女店员先再次问我系咪要开心果同tiramisu 。成个购买过程感觉态度都不太友善,当下无其他客排队等又未训醒咁,系无预计试完唔系拣返试既味吗?我再观察其他客人购买杯size时,另一位女店员就站在收银后方一直在看电话,在我购买时她已经在看,无客时睇电话无问题,系正个客前面睇就令人觉得不被专重啰。
我唔知有无其他客有类似经验定个别店员问题,但经过今次经历就真系令我觉得观塘店就无下次了,唔知铺头老板当日在唔在场,会唔会系呢到睇下食评,我都唔希望食物品质被呢啲事拖垮。