2017-11-12
今日打波后同教练食饭,教练话想食火锅,于是我就带左佢去附近既火荟试下!今次坐系窗边位,平时见依个位系关晒窗,但原来天气凉既时候可以打开!室内露天位打边炉系好舒服环境好正!依到食野系唔洗出去力火锅酱架!一坐低店员就会即刻力过来,依到个麻酱真系好好味每次来到,都系一定要叫依个顶级安格斯牛颈脊!$258一大碟,足够2-3人一齐食。张块牛颈脊放入个沙嗲汤底到滚几滚,放入口到食,入口牛味香浓,真系超好食!除左牛颈脊,依到既鲜羊肉片都唔错,因为羊肉片较为厚身,所以好有口感。唔食牛既朋友可以叫羊肉片试下另外最开心系依到有皇帝菜!我系好中意食皇帝菜架,平时屋企唔会煮皇帝菜,次次都系到打边炉先有得食,好开心可以系依到食到。如果餐厅仲有台湾A菜就好喇另一抵食火锅料推介系山根,平时系其他地方食,通常都系只有6-8粒山根!但系食到$28有十几粒,比我想像中多两个人食叫叫下都叫左唔少野,仲有香菇页丸、娃娃菜、乌冬、包心蟹籽丸等食到好饱饱好满足!最后两个人食左8百几蚊,但因为火锅料系散叫,对两个人来讲份量都算多。火锅真系要多人食先可以叫多d野,如果餐厅有2人餐提供就好喇!
依到食野系唔洗出去力 火锅酱架!一坐低店员就会即刻力过来,依到个麻酱真系好好味