2024-11-20 2243 浏览
某一日行经餐厅门口,见到写住系坐忘分支,之前食过好多次坐忘 (主打正宗日式咖喱饭/乌冬),觉得佢咁多年黎都维持列高质小店形象,所以见到佢系坐忘姊妹店 (澄空主打日式西餐),就暗暗决定揾日要试试。由于系午餐时间,我地已经预早左几分钟落去排队,结果都由12:55等到差唔多13:35。可能因为餐厅系日式西餐厅兼要加一,店员见到D人食完饭都无催佢地走,本来系好事,但对于打工仔黎讲,呢个等候时间真系可一不可再。意式安格斯牛肉丸蕃茄意粉|⭐⭐⭐⭐|$98午市包个野菜汤/沙律菜加杯麦茶,我点左野菜汤,但太稀,饮落无味,剩系凭汤渣去判断到佢系野菜汤;而麦茶系可以续添,呢个几好。主菜意式牛肉丸吉列蕃茄意粉个汁好浓郁,食落唔系剩系蕃茄酱咁单一,仲好重肉味,个感觉好特别。吉列牛肉丸炸得好脆,可能因为用左安格斯牛,中间好juicy,加埋芝士粉,好食!但后尾见到隔离台果碟D汁稀D,可见厨师手势唔一致。整体感觉:服务几好,味道属于中上,但价钱偏贵(坐忘抵食D),如果唔赶时间嘅朋友可以试下。另外提提大家,餐厅剩系收现金或八达通,如果想帮衬嘅朋友,记得带够钱~

意式安格斯牛肉丸蕃茄意粉|⭐⭐⭐⭐|$98
但后尾见到隔离台果碟D汁稀D,可见厨师手势唔一致。
意式安格斯牛肉丸蕃茄意粉

2024-11-12