2024-11-29
之前曾经去过Sky 100睇婚宴嘅场地,当时真系俾佢𠮶个高空且落地玻璃嘅景色所震慑到眼球!今次见到佢推出呢一个🇩🇪 Café100德国下午茶套餐,即刻同闺蜜黎一餐少女谈心~⋯咸点⋯✨鸡蛋吞拿鱼薯仔三文治✨鲜虾俄罗斯小圆饼✨熏制牛肉乳酪迷你卷✨德国风味香肠鲜嫩嘅蛋黄混入香浓吞拿鱼,三文治精致得来又有薯仔增添软糯细腻口感;鲜甜嘅大虾加上浓郁醇厚酪梨酱,搭配酥脆嘅俄罗斯小圆饼,味道层次丰富;熏制嘅牛肉与清脆可口嘅小黄瓜,包裹系松软乳酪迷你卷当中,口感清爽,芝士味道都几出;正宗德国风味香肠搭配酸甜可口的酸菜挞,减轻咗原有嘅咸香感~⋯甜点⋯✨黑森林忌廉杯✨英式松饼✨开心果红桑子挞✨德国面包酸甜嘅樱桃和睦同奶油质地达到平衡,食完唔会有好甜腻嘅感觉;挞点以开心果奶油为馅,加上新鲜红桑子点缀,多重口感,而且挞皮好香脆;士多啤梨果酱与奶油配上经典松饼,绝对系下午茶必备;德国圣诞面包🥯真系做到当中嘅精髓,松脆得来又带点牛油香气,中间亦都夹杂着红桑子酱添。📣全部下午茶都需要预订,所以有兴趣嘅记住book定定位,而且系由 ritzcarltonhongkong 主埋架!!!💡另外特别欣赏佢跟配嘅餐饮有低咖啡因
⋯咸点⋯
✨黑森林忌廉杯
✨英式松饼
✨开心果红桑子挞
✨德国面包
💡另外特别欣赏佢跟配嘅餐饮有低咖啡因☕️嘅选择!而且整个Hightea嘅设计都配合咗SKY100嘅设计理念(大楼393米海拔高,下午茶层架就设计成 3.93m ),足以喺细节上面见到用心!
🎅🏻 食完个下午茶,欣赏完美景仲可以落去商场影下啲圣诞装饰同布置添!