2017-01-04
因为网上面有blogger介绍呢间野同埋最近兴食pancake,就约左朋友试下点子。未入门口都觉得怪怪地,门面无餐牌又无标记系食啲乜同大约几钱,但我一心黎到就当然无理入去坐啦。嗌野要行岀去嗌,坐系度嗌佢佢系唔会过黎,佢只会离远听,听又听漏,又要重覆同佢clarify几次我想嗌乜。乜事啊!三个人叫左一个招牌pancake,两个荞麦面同一个薯条小食同三杯饮品。(唔好意思唔记得影饮品)荞麦面同薯条算中上,都算好味。个pancake等左好耐,我明佢要焗,但问题系全间舖得我地一枱都等成over 30 mins就真系不得了,多人既话就真系不堪入目。个pancake终于黎,满心期待谂住佢整禁耐同埋系今餐既主角,卖相又几好,点知一食落去:哇面包店啲蛋糕都好食过佢。。。佢似系第一次系屋企homemade计错比例既例子,完全唔似一间pancake店应该要整到岀黎既质素。。三个人食,一人要夹$131,200%唔值。到收钱,真系九流态度同service,收银贴住净系话唔收一千蚊,但无话唔收毫子,但佢唔收我两个五毫子。话大佬,第一:毫子系法定货币,唔收毫子系犯法,第二:佢无写话唔收毫子!!! 不过我地算数,俾个
荞麦面同薯条算中上,都算好味。
三个人食,一人要夹$131,200%唔值。
到收钱,真系九流态度同service,收银贴住净系话唔收一千蚊,但无话唔收毫子,但佢唔收我两个五毫子。话大佬,第一:毫子系法定货币,唔收毫子系犯法,第二:佢无写话唔收毫子!!! 不过我地算数,俾个五蚊大饼佢找。
垃圾店!