2024-10-04
🔻 The Pearl尖沙咀加连威老道20-22号瑞生尖沙咀酒店4楼/🧃蒜片橄榄油封大虾配佛卡夏多士 $88好大只虾,爽口鲜甜,配埋蒜片同橄榄油,够晒惹味,多士亦够大块同埋脆口焦香/🧃秘鲁吞拿鱼拌蕃茄莎莎配香烤鳕鱼脆片及黑醋汁 $68吞拿鱼拌蕃茄莎莎酸酸甜甜咁,超级开胃,切到细细粒,亦都好有口感,最画龙点睛一定系下面配咗香烤鳕鱼脆片,真系好多好香好脆,仲有好香嘅鱼香,味道好夹,作为一个前菜,亦都够晒轻盈/🧃和风原只玑煮鲍鱼配野菌意大利饭 $288大大只嘅玑煮鲍鱼,好啱相机食先,鲍鱼一啲都唔韧,仲好清甜。野菌意大利饭煮到啱啱好,用嘅意大利米系正宗嘅,入面有少少硬硬地,啱晒我口味。/🧃慢煮西班牙黑毛猪鞍架 $188果然系慢煮,厚厚嘅猪鞍一切开非常嫩滑,入口软熟,油脂同肉香喺个口内爆发/🧃First Crush,Passionate Night $100/each叫咗两杯Mocktail, First Crush系新鲜菠萝汁配自家制青瓜糖浆同梳打,青瓜味非常清新,系主调,配上甜蜜嘅菠萝汁味,好refreshing。Passionate Night系自家制热情果糖浆配鲜提子汁,酸酸甜甜,果香浓
尖沙咀加连威老道20-22号瑞生尖沙咀酒店4楼
🧃蒜片橄榄油封大虾配佛卡夏多士 $88
🧃秘鲁吞拿鱼拌蕃茄莎莎配香烤鳕鱼脆片及黑醋汁 $68
🧃和风原只玑煮鲍鱼配野菌意大利饭 $288
🧃慢煮西班牙黑毛猪鞍架 $188
叫咗两杯Mocktail, First Crush系新鲜菠萝汁配自家制青瓜糖浆同梳打,青瓜味非常清新,系主调,配上甜蜜嘅菠萝汁味,好refreshing。Passionate Night系自家制热情果糖浆配鲜提子汁,酸酸甜甜,果香浓郁。