2023-08-21
今日又发掘到一间高质嘅楼上Cafe 😋位于旺角嘅中心有著轻工业风嘅装潢🧱播住音乐嘅感觉好Chill🥳 食物方面惊喜地质素唔错🤤 更加令我惊讶的系有一系列嘅本地手工啤选择🍺得闲同Friend黎Chill一下系个好选择🩷⭐️ 吃吧招牌拼盘 🍱小食款式多啱晒三心两意嘅❤️其中佢嘅松露芝士同烟熏芝士最重咸香味🧀 烟熏味道好有层次👍🏻重点推介烟三文鱼珍珠洋葱配上脆脆嘅饼底🧅好有高级餐厅嘅餐前小食感🌟⭐️ 慢煮香草牛柳配松露泡沫大啡菇 🥩牛柳嘅熟度啱啱好够晒淋🔥 充满肉汁既香味配上蘑菇既香加埋香气好浓郁🍄⭐️ 慢煮甜酒配和牛面颊 🥃估唔到虽然两道都系牛肉但系有唔同嘅发挥🎨 酱汁带甜酸比较开胃 💚和牛面颊嘅脂肪同骨胶原感重啲但系配上酱汁就一啲都唔腻😚⭐️ 焦糖蜂蜜奶昔 🥤焦糖加上蜂蜜同埋爆谷🍯甜度真系好邪恶😈 脆脆嘅爆谷同埋Creamy嘅奶昔口感好有反差🍿️⭐️ 蜜月 🌙重点推介呢款本地手工啤🍻入口感觉好清香加入本地嘅龙眼蜜调制🍇 甜度好顺滑自然又唔会太浓
⭐️ 吃吧招牌拼盘 🍱
⭐️ 慢煮香草牛柳配松露泡沫大啡菇 🥩