2018-10-14
今晚约咗旧同事聚餐,谂住打探一下有无咩好路数,系旺角揾间靓餐厅招呼一下呢位伯乐。伯乐提议食返佢上次食过觉得好正嘅熨烤达人。餐厅好近旺角东站,一落地铁行五分钟就到。装修好Colourful, 好有 Iron Man 风格,又够型。前菜唔少得韩国菜必备的泡菜、芽菜同埋萝卜。店员会系炉边加上蛋汁,可以自己再落粟米、芝士。店员话即场 like Facebook, 可以送指定特饮,有得拣蓝莓/草莓 Calpis Soda炭烧半熟韩牛重点推介,牛味十足,肉质鲜美,真系好惊喜,咬落好有口感调味猪颈肉上碟时好有心机,以为系一朵花。切得薄薄地,好适合烧烤,肉质鲜美寒冰冰冷面冻冰冰、酸酸地,好 fresh。冰条有三种水果:草莓、奇异果、火龙果,睇得又食得。黑松露明太子蛋卷黑松露蛋卷同明太子蛋卷各一,明太子味道好够浓!芝士炸鸡可以就咁食,够晒香脆;店员亦都会等芝士处于半融状态,将炸鸡卷上芝士,仲有得拉丝,真系好邪恶。食饱饱,很满足!
伯乐提议食返佢上次食过觉得好正嘅熨烤达人。
前菜唔少得韩国菜必备的泡菜、芽菜同埋萝卜。
店员会系炉边加上蛋汁,可以自己再落粟米、芝士。
炭烧半熟韩牛
重点推介,牛味十足,肉质鲜美,真系好惊喜,咬落好有口感
调味猪颈肉
寒冰冰冷面
黑松露明太子蛋卷
黑松露蛋卷同明太子蛋卷各一,明太子味道好够浓!
芝士炸鸡
食饱饱,很满足!