2022-08-24
朋友讲咗好耐要试呢间 SAKEH 一早book左今日终于食到🤩黎到门口已经觉得呢间居酒屋好有型😎 入面既装修都系行型格路线 cool~~ 今次我哋拣咗吧枱 所以睇住厨师烧串烧🤣先睇左个drink menu 黎到呢间咁正宗嘅居酒屋🏮 我哋要试下佢既SAKE🍶 咁menu都有好多选择啦 我地就问店员边枝会比较易入口 咁佢就介绍左呢枝 「安艺虎」 跟住就食物menu啦 好多串烧都好吸引 menu图文并茂 好多都好想食🤤 落左单之后店员就拎左一排酒杯比我地拣想要边个杯啦 佢啲杯只只都好靓好有特色 拣个自己钟意嘅杯饮酒都会满足啲😌 🍶安艺虎 $338佢既酿造特点系无滤过纯米吟酿 闻落都几香 入口系有甜甜地嘅味道 真系几易入口👍🏻 矶烧鲍鱼 呢个系店员拎到黎 我地话冇嗌 佢话送架😆 早知我地唔嗌饱鱼啦😆 不过呢个都好好食呀😌 烧得岩岩好 个汁系咸咸甜甜既 好味 南非鲍鱼 $88推荐👍🏻 呢个真系好食 烧完唔会干 肉质饱满 见到只系加左少少黑椒同盐 已经好好食😋 自家制清鸡汤热稻庭 $68乌冬弹牙有咬口 汤底清甜 暖笠笠几好食 盐烧安格斯牛柳 $68肉质鲜嫩 烧完系将啲肉汁锁住喺入边 加少少盐已经
今次我哋拣咗吧枱 所以睇住厨师烧串烧🤣
🍶安艺虎 $338
南非鲍鱼 $88
自家制清鸡汤热稻庭 $68
乌冬弹牙有咬口 汤底清甜 暖笠笠几好食
盐烧安格斯牛柳 $68
肉质鲜嫩 烧完系将啲肉汁锁住喺入边 加少少盐已经好好食😋
荔枝猪肉卷 $32
估唔到真系有原粒荔枝系入边🤩 几新鲜嘅配搭 估唔到同猪肉又几夹 可以试吓
海胆松叶蟹盖甲罗烧 $128
系我最钟意嘅甲罗烧😍 仲有大大旧海胆呀 好满足💛 店员好好比我影咗相之后佢就帮我烧 烧嘅过程真系好香🤩 好够味又鲜 加埋饼食真系好好食🤤 必点👍🏻
自家制免治鸡肉软骨 $48
呢个系上网睇见到鸡蛋好似太阳花咁 打卡🤣 但佢嘅自家制都整得好食 食得出有鸡软骨细细粒嘅起入面 本身佢既汁已经好特别 加埋蛋黄 赞呀!
纽西兰羊架 $77
呢个真系推荐👍🏻 超好食😋 净系睇外面以为烧到好熟 原来入边系粉嫩粉嫩 肉质嫩滑又多汁
猪肋肉 $32
嫩滑多汁 烧得岩岩好
🍙三文鱼烧饭团 $42
推荐!烧到表面脆脆的 打开入面系见到啲饭仲有湿润感 同埋真系见到三文鱼肉 好好食😋
绿茶蕨红豆白玉 $68
绿茶味唔算太浓 冇苦涩味 玉子加埋红豆既甜味真系岩岩好 最后食埋个甜品真系大满足😬
整体来讲 呢间SAKEH 食物质素高 环境舒适 服务态度好 真系一间高质嘅居酒屋🏮 好值得黎同朋友chill下/庆祝都适合 一定会再嚟👍🏻