2023-03-09
令和已经食过好几次,第一次嚟到尖沙咀分店,环境几靓,大部份都系舒服嘅卡位。慢煮A4和牛筋非常有惊喜,完全令我谂起大阪食过好好食嘅土手烧,好入味好有面豉香,仲要系日式煮牛筋嘅加强版,大大块食得好过瘾,虽然话系牛筋,但居然以A4和牛肉粒为主,好抵食。唐扬墨鱼咀满足到我想食大排档炸墨鱼咀嘅欲望,脆皮透薄,墨鱼咀弹牙有鲜味,大大碟食极都仲有,好啱𩠌酒。明太子厚扬串比想像中好食好多,首先厚扬豆腐好水润连外皮都完全唔干,外脆内嫩有豆味。 最正嘅系个明太子酱真系超好味,惹味香浓,加左少少沙律酱同香葱,食到停唔到口。因为啱啱朝圣过京都嘅寿喜烧名店三嶋亭,仲担心食过返唔到转头,估唔到堂煮寿喜烧依然令我有幸福嘅感觉。 A4黑毛和牛大大块油花好靓,点埋蛋汁滑得黎感觉到一定厚度,牛嘅甘香系口中化开,呢个份量同质素,分分钟喺DONKI买仲贵,物超所值。什锦天妇罗好丰富,净系蔬菜都有五、六款,虾又有三只。 粉浆唔会好厚,干爽唔油腻。