2天前 0 浏览
今晚探完病, 晚饭坚尼地城食; 呢间系地铁站对面马路嘅八合目居酒屋, 我地7:30左右已经要排队入座啦, 好彩等咗一阵就入得! 我地坐喺啲超合金前面, 感觉好有日本色彩, 餐厅新装修有特色, 墙身有很多模型可以拍照。落单都好方便, 扫下QR code就可以, 串烧、锅物、寿司、定食、丼饭等都有。月见葱花牛脷丼我叫咗个烧牛脷丼, 牛脷质素唔错, 煎得好香口, 都几厚身, 牛味浓郁。菇串烧 (2串)菇串烧, 外层微焦, 内里依然保持冬菇嘅嫩口。一口咬下, 有烧烤嘅焦香, 又有冬菇特有嘅鲜味, 确实几正。串烧秋葵 (2串)一串有4条, 秋葵烧完都几爽口, 口感非常独特, 外脆内嫩, 简单嘅调味, 已经令秋葵啲自然甜味更加突出, 面又有啲焦香, 唔错!餐厅整体环境很好, 餐牌的选择也非常足够, 食物整体都几高质。下次可以试很多人嚟时点啲刺身及其他串烧食物先。

月见葱花牛脷丼

菇串烧 (2串)

串烧秋葵 (2串)